Bodrum

İstanbul-Bodrum Hattında ‘Patlayan Uçak’ Krizi

Ülkemizin popüler havayolu şirketlerinden AnadoluJet ikinci kez AirDrop krizi ile gündeme geldi. Bodrum–İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunda bir yolcu tarafından, uçaktaki diğer yolculara iphone’un airdrop özelliğiyle ‘patlayan uçak’ fotoğrafı gönderilince uçuş..

İstanbul-Bodrum Hattında ‘Patlayan Uçak’ Krizi

Ülkemizin popüler havayolu şirketlerinden AnadoluJet ikinci kez AirDrop krizi ile gündeme geldi. Bodrum–İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunda bir yolcu tarafından, uçaktaki diğer yolculara iphone’un airdrop özelliğiyle ‘patlayan uçak’ fotoğrafı gönderilince uçuş iptal edildi.

Apple cihazları arasında hızlı ve kablosuz veri transferine imkan sunan AirDrop özelliği, AnadoluJet’in Bodrum – İstanbul uçağında krize yol açtı.

UÇAKTA ARAMA YAPILDI

HavaSosyalMedya tarafından paylaşılan habere göre, AnadoluJet’in TK7347 sefer sayılı Bodrum – İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunda bir yolcu tarafından, uçaktaki diğer yolculara patlayan uçak fotoğrafı gönderildi. Yolcuların bu durumu bildirmesi sonrasında uçakta arama yapılmasına karar verildi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Yolcuların terminale alınması sonrasında tüm uçağı ve çantaları arayan ekipler herhangi bir tehlike ile karşılaşmazken, uçuş iptal edildiği için yolcular otele yerleştirildi. Otele yerleştirilen ve isminin verilmesini istemeyen bir yolcu: “Mayıs ayında da, AnadoluJet uçağı ile İsrail’in kıyı şeridinde yer alan Tel Aviv şehrindeki Ben Gurion Havalimanı’ndan kalkarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelmeyi planlamıştım. Ancak AnadoluJet uçağında yolculara AirDrop yüzünden uçak kazası fotoğrafının gönderilmesi üzerine terör şüphesi nedeniyle uçuş iptal edilmişti. Gene mağduriyet yaşamıştım. Bir daha bu firma ile uçmam” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL