Muğla

İkizköy Direniyor: 5’nci Gün…

Köylüler ve yaşam savunucuları yalnızca Akbelen için değil, ormanlarımız, toprağımız ve tüm canlılar için direniyor. Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı direnen köylüler ağaçların kesildiği sahaya girmek isterken jandarma..

İkizköy Direniyor: 5’nci Gün…

Köylüler ve yaşam savunucuları yalnızca Akbelen için değil, ormanlarımız, toprağımız ve tüm canlılar için direniyor.

Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı direnen köylüler ağaçların kesildiği sahaya girmek isterken jandarma biber gazı sıktı. İkizköy lü Nejla Işık, kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. “4 senedir korudum seni, çocuklarıma kalacak dedim, neydi suçumuz? Bu kesimi durdurun ne olur” dedi.
Milas’a bağlı İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı halkın 2 yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, direnişe destek olmak için Akbelen’e geldi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu ayrıca ağaç katliamının yaşandığı maden sahasına girdi.

Ağaç kesimine karşı bölgeye siyasi partilerden milletvekilleri ve doğa savunucuları da gitti. Ağaçların kesildiği sahaya girmek isteyen köylülere biber gazlı müdahale yapıldı. Bazı kişiler nefes almakta güçlük çekerken, eylemciler jandarmaya tepki gösterdi.

İkizköylü Nejla Işık kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Ağaç kesiminin evinin yakınlarına kadar ilerlediği Nejla Işık, ağaca sarılarak “4 senedir korudum seni, çocuklarıma kalacak dedim. Neydi suçumuz?” dedi.

Biber gazından etkilenen Işık, “İyi misin, sağlıkçı çağıralım mı?” sorusu üzerine “Hiçbir şey istemiyorum. Benim için bir şey yapacaksanız bu kesimi durdurun ne olur” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL