Bodrum Manşet

Covid Aşısı Kuyruklarından Covid’e Çağrı

Yaklaşık bir haftadır covid aşılamasındaki sınırlamada gösterilen esneklik belli bir disiplin dahilinde gerçekleşmeyince kargaşaya yol açtı. Bodrum’da sadece Devlet Hastanesi bünyesinde yapılan aşılamada uzun kuyruklar ve karışıklıklar oluştu. Gazete ekibimiz..

Covid Aşısı Kuyruklarından Covid’e Çağrı


Yaklaşık bir haftadır covid aşılamasındaki sınırlamada gösterilen esneklik belli bir disiplin dahilinde gerçekleşmeyince kargaşaya yol açtı. Bodrum’da sadece Devlet Hastanesi bünyesinde yapılan aşılamada uzun kuyruklar ve karışıklıklar oluştu. Gazete ekibimiz bununla ilgili olarak beş gündür gelen şikayet ve yakınma üzerine sorunu yerinde gözlemeye karar verdi. Bodrum Devlet Hastanesi’ne bununla ilgili haber için gittiğimizde gözlerimize inanamadık. Hastane ana giriş kapısından, eczaneler bölgesine kadar yaklaşık dört kilometrelik bir insan zinciri oluşmuş ve uzun kuyrukta aşıcılar adeta üst üste idi. Saatlerce güneş altında beklemenin verdiği setresle bazı noktalarda adeta şiddette içeren tartışmalara tanık olduk. Bulunduğumuz yarım saatlik süreç içerisinde kuyrukta bulunan iki kişi baygınlık geçirdi ve acil servise kaldırıldılar.


BAŞKA SOSYAL DONATI ALANLARI KULLANILAMAZ MI?
Görüştüğümüz ve kuyrukta bir yakını için bekleyen emekli hemşire Esma Güleryüz şu görüşlere yer verdi: “Aslında istenirse bu rezalet yaşanmaz. Çok basit. Şu anda camilerin ve okullların önemli bir bölümü atıl. Gerekli klinik koşullarının yaratılması hiçde maliyetli ve zor değil. Gerekli soğutma, teknik sağlık takvivesi ve personel istihdamı ile ile buradaki aşırı yük oralara da dağıtılabilir. Ayrıca anlamadığım Bodrum’um rantından fazlası ile nemalanan özel hastaneler niçin bu konuda ellerini taşın altına koymuyorlar. İlk dönem sağlık ocakları aşı yapıyorlarda. Ne oldu da onlar süreçten uzaklaştırıldılar?”
BU MANZARA COVİDE ÇAĞRIDIR.
Nazmi Nezir isimli uzun aşı kuyruğunun sonlarında yer alan bir vatandaşımız ise: “Bu manzara pandemi sürecinin utanç manzarasıdır. İnsanlar adeta üst üste ve birbirlerine temas ederek tartışıyor, kavga ediyorlar. Kuyrukta ki; çoğu insan gördüğünüz gibi sıkıntıdan, bunalımdan maskesini çıkarmış durumda. Birde bu akıl dışı insan yığılması sonucu covid ne hal almıştır? Birde ona bakmak gerek. Yöneticiler oraya bu kadar, şuraya şu kadar covid yardımı yaptık diye caka satacaklarına bir de gelsinler kendi mutfaklarına baksınlar. Zaten vaka ve vefat sayıları pandemi sürecinin şakaya gelmeyeceğinin en iyi belirtileridir. Sadece bu kuyrukta sıkıntı yaşasak iyi, katlanırırız. Ama metropollerden Bodrum’a kaçış sonrası nufüfusumuz 4 kat arttı. Ama hiç bir hizmetin kapasitesi 4 kat artmadı. Sıkıntıyı trafikte de, pazarda da, elektirkte de, suda da, internettede de, kanalizasyonda da yani hayatın her alanında çekiyoruz. İnsanlar bu sıkıntılı günlerde görevlerini yalmayacakta ne zaman yapacaklar? Bu soru yanıt bekliyor” görüşlerine yer verdi.
Bizlerde bu karanlık günler geçene değin sizlerin sesi, soluğu olmaya devam edeceğiz. Bu günleri hep birlikte dayanışma ile aşacağız. Pandemi sürecinde ciddi kayıplar veren ve oldukça hırpalanan sağlık emekçilerimizin emeklerini gözden kaçıramayız. Covid 19’un halen bir meslek hastalığı olarak kabul edilmemesi büyük bir insanlık ayıbıdır. Koşullar ne olursa olsun. Umudumuzu ve hayattan gülümsememizi kesmeyeceğiz. Her şey çok güzel olacak….

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL