Bodrum

Cevat Şakir Mezarı Başında Anıldı

Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 49. Yıldönümü nedeniyle, mezarının ve müzesinin bulunduğu Gümbet-Gönültepe’de anıldı. Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, içerik ve katılım olarak oldukça sade bir şekilde gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye..

Cevat Şakir Mezarı Başında Anıldı

Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 49. Yıldönümü nedeniyle, mezarının ve müzesinin bulunduğu Gümbet-Gönültepe’de anıldı. Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, içerik ve katılım olarak oldukça sade bir şekilde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras; Halikarnas Balıkçısı’nın yaşatılması ve düşüncelerinin gelecek nesillere aktarılması için, Bodrum Belediyesi tarafından Halikarnas Balıkçısı Merkezi ve Bodrum Belgeliği’nin oluşturulacağını ve Balıkçı ile ilgili tüm veri ve eserlerin bu merkezde toplanacağı belirtti. Aras sözlerini; “Balıkçıya borcumuzu ödemenin bir yolu da; Onu tüm dünyaya doğru tanıtıp, fikirlerini gelecek nesillere aktarmaktan geçiyor” diyerek tamamladı.

ÇANDARLI: “BALIKÇI ASIL OLAN DEĞİŞİMDİR” DEMİŞTİR

Yine anma töreninde konuşan Balıkçı’nın torunu Sibel Kabağaçlı; “Dedemin hatıralarını bu ilçeye bıraktığı izleri her tarafta görmekten mutluluk duyuyorum. Mezarı ve müzesinin bakımlı, hali, diktiği ağaçlar ve Balıkçı Seyir Terası ve O’nun düşüncelerinin bu ilçede yaşatıldığını gelecek nesillere aktarıldığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. O Bodrumluları, Bodrum’u çok sevdi. Görüyorum ki; şimdi Bodrum’da yaşayanlar dedemi daha çok sevmeye devam ediyor” diye konuştu.

Anmaya katılan öğrencilerden Gülengül Çandarlı; “Balıkçı, Bodrum’a sürgün olarak gönderildi. Ama cehennem olarak görülen sürgün yerinden bir cennet yaratmayı becerebildi. Bu büyük bir bilinç ve yürek işi. O nedenle balıkçı da hiç durmayan bir devinimi görmekteyiz. Gelişmedeki, değişimdeki sonsuzluğu görmekteyiz. Felsefecinin dediği gibi değişmeyen tek tel şey değişimin kendisidir. Balıkçı, ‘Asıl olan değişimdir’ demiştir” ifadeleriyle görüş beyan etti.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL