Bodrum

Bodrum Tarihi Üzerine…

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Salmakis Resort & SPA ev sahipliğinde Bodrum Tarihi üzerine söyleşi gerçekleşti.Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Bodrum’un alınışının 507. yılı dolayısıyla 17 Kasım Cuma günü..

Bodrum Tarihi Üzerine…

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Salmakis Resort & SPA ev sahipliğinde Bodrum Tarihi üzerine söyleşi gerçekleşti.
Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Bodrum’un alınışının 507. yılı dolayısıyla 17 Kasım Cuma günü Salmakis Resort & SPA’da Bodrum Tarihi Söyleşisi düzenlendi.
Prof. Dr. Ahmet Özgiray, Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğru ile Uzman Zeynep Atılgan’ın Bodrum ile ilgili önemli tarihi bilgileri paylaştığı söyleşiye Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, Salmakis Resort & SPA Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Karakaya, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Kaymakam Mustafa Çit’in açılış konuşmalarıyla başlayan söyleşide Uzman Zeynep Atılgan Bodrum ve Bodrum Kalesi ile ilgili bilgilerin bulunduğu sunum gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Aras, Bodrum’un Romalılardan, Bizanslılardan sonra ebedi sahibi Türklerden ibaret inanılmaz bir tarihe sahip olduğunu söylerken, “Bu bir kültür, medeniyet birikimidir. Bugün, biz bu toprakların üzerinde yaşarken bütün bu medeniyetlerin izlerini taşıyoruz. Hem turizm potansiyeli ile kültür, tarih, insan varlığı ile doğasıyla, çevresiyle bir dünya hazinesidir. Bodrum’un değişik dönemlerinde yaşanan olaylar, tarihsel gerçekler hakkında da zaman zaman Bodrum halkını, kamuoyunu bilgilendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” diyerek etkinliğin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.
Kaymakam Çit ise kaymakam olmadan önce arşivcilik yaptığı ve 4,5 yıl Osmanlı arşivinde çalıştığını belirtirken “Bodrum tarihinin 1500-1600’lü yıllarını hocalardan dinlemek benim de çok hoşuma gidecek. Teşekkürler, sağ olun var olun.” dedi.
Bodrum Tarihi Üzerine Söyleşide Prof. Dr. Ahmet Özgiray, Bodrum ile ilgili önemli bilgiler paylaşarak Saint Jean Şövalyeleri ile Bodrum’un fethinden söz ederken Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğru ise Bodrum adının ne ifade ettiği, nereden geldiği ile ilgili farklı görüşler olduğunu belirtti. Erdoğru, Bodrum Kalesinin yapılış amacından Bodrum’daki eğitim hayatına kaledeki hapishaneden dönemsel olarak yaşanılan salgın hastalıklara kadar pek çok detayı da katılımcılarla paylaştı.
Söyleşi sonunda Başkan Aras ve Kaymakam Çit, Bodrum ile ilgili değerli bilgileri paylaşan Erdoğru ve Özgiray ile ev sahipliği yapan Tuncay Karakaya’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL