Bodrum

BODER Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) yeni hizmet binasının açılışını kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleştirdi. Çarşı Mahallesi’ndeki ofisinden Konacık Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerindeki üç katlı hizmet binasına..

BODER Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) yeni hizmet binasının açılışını kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleştirdi.

Çarşı Mahallesi’ndeki ofisinden Konacık Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerindeki üç katlı hizmet binasına taşınan BODER’in açılışına CHP Milletvekilleri Suat Özcan ve Burak Erbay’ın yanı sıra, Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Önver Böke, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı ve Bodrum turizmcileri katıldı.

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz açılış konuşmasında “Bizler BODER olarak genç ekibimizle dinamizmimizi, inovasyon ile birleştirerek hem bölgemizin, hem yatırımcıların ve özellikle de Bodrum’da yaşayan halkın sosyo-ekonomik gelişmişliğini artırmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. Dengiz, Bodrum’da yerel yönetim ve mesleki sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır da BODER’i kuran turizmcileri selamlayarak konuşmasına başladı. Çorabatır, “Ekonomiye katkısı açısından turizm hayati önem arz ediyor. Özellikle son üç yılda pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma sırasında bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerin başında turizm geldi. Fakat sürece müdahale etmek için büyük mesailer gerçekleştirdik. Güzel bir 2022 geçirdik. Revize edilen rakamlarla 40-50 milyon misafire ulaşacağız gibi görünüyor. Özellikle İstanbul katkısıyla 37 milyar dolar civarında bir gelir beklemekteyiz. Ülkemiz 2023 yılında bu seviyenin çok daha üstüne çıkacaktır” dedi. Çorabatır, konaklama süresinin uzunluğu göz önüne alındığında Muğla’nın önemli bir kent olduğunu belirterek “Muğla geneline baktığımızda yüzde 150’lik bir artış görüyoruz. Aynı zamanda Bodrum’da da gördük bunu. 3 milyon ziyaretçi ile Türkiye’deki yerini koruyor Muğla. Kruvaziyer turizminde de Bodrum üçüncü sırada yer almakta.” diye konuştu.

2019 yılında kurulan Turizm Geliştirme Ajansı’nın da bu gelişimde büyük payı olduğunu söyleyen Çorabatır, Bodrum’u ajansta temsil eden BODER Eski Başkanı Halil Özyurt’a da ayrıca teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Törende konuşan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan “Bodrum ve Muğla ülkemizin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biridir. Bizim için çok değerlidir. Bodrum’da şu ana kadar gelinen aşama, seviye, yüzümüzü ağartacak bir noktada. Bu konuda yatırım yapmış, yöneticilik yapmış kardeşlerime teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.  

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise konuşmasında, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in yardımsever kişiliğine dikkat çekerek, bu yıl Güneydoğu’dan Bodrum’a atanan emniyet mensuplarının konaklama ihtiyacının karşılanması için gösterdiği çabayı hatırlattı ve kendisine teşekkür etti. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de yoğun davetli grubuna hitaben “Buradaki tablo, “Birlikte Güçlüyüz” sloganının somutlaşmış ifadesidir” yorumunu yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, “Muğla, turizm anlamında Türkiye’nin gözbebeği, Bodrum ilçemiz de Muğla’mızın birincisi. Biz Muğla Valiliği olarak yatırımlarda turizmi önceliyoruz. Büyük bütçeler ayırıyoruz. Bu sadece kamu olarak bizim yaptığımız yatırımlarla hak ettiği yere gelecek değil. Özellikle sivil toplum örgütlerinin desteğini önemsiyoruz. Elimizden geldiğince onlarla beraber turizmin gelişmesi yolunda yürüyoruz. Bu nedenle BODER’in yaptığı çalışmaları önemsiyorum, bu binanın da yeni ve güzel bir açılım olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, BODER yeni hizmet binasının açılışına emek ve mesai harcayan dernek üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Bir plaket de Bodrum Sağlık Vakfı’ndan, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz’e geldi. Vakıf Başkanı Numan Balaban, BODER Başkanı Dengiz’e “Vakfa verdiğiniz olağanüstü katkılar nedeniyle teşekkür ediyoruz” diyerek plaketini takdim etti.

Daha sonra tüm davetlilerin katılımıyla BODER yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL