Gündem Siyaset

Binali Yıldırım Milas’ta Miting Yaptı

Türkiye’nin seçilmiş son Başbakanı, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Milas ilçesinde miting gibi bir açılış yaptı. Yıldırım, ilçede yüksek sıcaklığa rağmen kendisini görmek için gelen 7 bin kişiye hitap..

Binali Yıldırım Milas’ta Miting Yaptı

Türkiye’nin seçilmiş son Başbakanı, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Milas ilçesinde miting gibi bir açılış yaptı. Yıldırım, ilçede yüksek sıcaklığa rağmen kendisini görmek için gelen 7 bin kişiye hitap etti.
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Muğla’nın Milas ilçesinde 40 dereceyi aşan sıcaklıkta Milaslı coşkulu bir kalabalıkla buluştu. İlçeye AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in davetlisi olarak gelen ve Atapark Meydanı’nda 7 bin kişiye hitap eden Yıldırım; “Her seçimden milletimizin desteğiyle alnımızın akıyla çıktık” dedi.
Günler öncesinden hazırlıkları yapılan halk buluşması etkinliğine AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, çok sayıda belediye başkanı, ilçelerini temsilen AK Parti ve MHP’nin ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlardan oluşan 7 bin kişilik bir topluluk katıldı. Hava sıcaklığının yüksekliğine rağmen, vatandaşlar Binali Yıldırım’ı görmek için etkinliğin sonuna kadar alandan ayrılmadı.
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, miting alanında yaptığı konuşmada, Binali Yıldırım’ı görmek için alanı hıncahınç dolduran vatandaşlarla organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta AK Parti Milas İlçe Teşkilatı olmak üzere teşekkür etti.
Etkinlikte coşkulu bir konuşma yapan Demir’in, “Önce genel seçimlerde, ardından 2024 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhur İttifakı olarak Muğla’ya çok daha güçlü bir imza atmaya, AK Parti’yi birinci parti yapmaya söz veriyor musunuz?” şeklinde topluluğa yönelttiği sorusuna, kalabalık “Söz veriyoruz” diyerek cevap verdi.
Konuşması sık sık “Muğla’nın abisi Yavuz Demir” sloganlarıyla kesilen ve gördüğü ilgi karşısında katılımcılara, “Beni evimde gururlandırdınız.” ifadelerini kullanan Demir, “Emeği geçen Milas İlçe Başkanım ve Teşkilatımıza, AK Parti İl Başkanım ve Teşkilatımıza, MHP İl Başkanımız ve teşkilatına, MHP İlçe Başkanımız ve teşkilatına, belediye başkanlarımıza, vatandaşlarını temsilen diğer ilçelerimizden gelen ilçe başkanlarımıza, çok kıymetli muhtarlarımıza, oda başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, sendika temsilcilerimize, iş insanlarımıza, basın mensuplarımıza ve bu alanı hıncahınç dolduran çok kıymetli Milaslı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Demir’in ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, burada yaptığı konuşmada; “Muğla’mıza son 20 yılda sadece ulaştırma alanında yapılan yatırımların tutarının 12,5 milyar lira. Devam eden yol projelerinin tutarı da 6 milyar lira. Şu anda devam eden yol projeleri Söke-Milas yolu, Söke-Milas ayrımı, Labranda-Karpuzlu yolu. Tarihi Sarıçay Köprüsünün ihya edilmesi, restorasyonu. Boğaziçi Balıkçı Barınağı. Tamamlanan Marinalar, Ören, Turgutreis, Güllük Limanı.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in Güllük Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bir anısını da anlatan Yıldırım; “Yavuz Bey Belediye Başkanı olduğu dönemde beni beldesine davet etmişti. Gidip baktığımızda beldenin girişi tamamen toz bulutuydu. Bugün yaptığı gibi, o gün de çok kalabalık bir organizasyon yapmıştı ve orada da vatandaşlarımızı dinlemiştik. Orayı görünce ‘meseleyi anladım.’ dedim. Limanı şehrin dışına aldık. Şimdi orada çalışıyor çok güzel de ihracat yapılıyor. Bizim işimiz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bu günlere gelen iktidarız. Türkiye genelinde 26 havalimanımız vardı şimdi 58 havalimanımız var. Avrupa’da deniz üzerine kurulan hiçbir havalimanı yok bizim iki tane var. Rize-Artvin ve Ordu-Giresun Havalimanı. Birden fazla havalimanı olan nadir şehirlerimizden birisi de Muğla’dır. Hem Milas, hem de Dalaman Havalimanının ikisini de yeniledik ve kapasitelerini artırdık. Bu havalimanları bugün turizme en güzel şekilde hizmet ediyor. Prensibimiz belli, insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. Osmanlı bu prensiple kuruldu. Osmanlıyı kuran irade üç kıtada 20 bin kilometre kare topraklarda bağımsız olarak 600 yıldan fazla hükümdarlık sürdü. Osmanlı’dan aldığımız bayrağı evlatlarımıza, torunlarımıza sağ salim teslim etmek hepimizin boynunun borcudur.” şeklinde konuştu.
Yıldırım, konuşmasında, “2023’e hazır mısınız? Yeniden destan yazacak mıyız? Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhur İttifakı olarak seçmeye hazır mısınız? Tabi demokrasinin güzelliği iktidar ve muhalefettir. Biz muhalefetten şu teklifi bekleriz; ‘biz iktidara gelirsek, AK Parti’nin yaptıklarının üzerine şunları da yapacağız’ deseler. Bir şey ifade eder. Bugüne kadar muhalefet edenler, bölünmüş yolların, şehir hastanelerinin, okulların, fabrikaların, ticaretin üzerine bir şey koyacakları yönünde bir açıklama duydunuz mu? ‘Havayolunu halkın yolu yapacağız’ dediler mi? ‘225 milyara çıkmış ticareti, ihracatı 400 milyara çıkaracağız’ dediklerine şahit oldunuz mu? Dedikleri tek şey ‘Recep Tayyip Erdoğan insin de ne olursa olsun’. İnince ne olacak? diye sorunca; ‘Onu bize söylemediler. Bizim görevimiz bu kadar’ dediler. Biz bu oyunu 17-25 Aralık’ta, elektronik muhtırada, 15 Temmuz’da da gördük. Bu ülkenin bağımsızlığına yan gözle bakanlara en güzel cevabı yine bu yüce millet verecektir. Birlikte vereceğiz. Tabi ki bazı zorluklarımız, sorunlarımız olabilir. Sorunların çözümü de AK Parti’den geçiyor. Siz milletimizin desteğiyle her seçimden alnımızın akıyla çıktık. 16’ncı seçimde de siz asil milletimizin desteğiyle eyvallah sizi mahcup etmeyeceğiz” diyerek muhalefete de yüklendi.
Konuşmaların ardından Milas İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.
Yıldırım ve beraberindekiler Ören Yat İmalat ve Çekek Yeri’nde yapılan incelemenin ardından ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL