Bodrum

AYDEM Torba’da Kısa Devre Yaptı

Bodrum Torba Mahallesi’ndeki bir çocuk parkına elektrik trafosu yerleştirmeye çalışan enerji şirketine vatandaş çok sert tepki gösterdi, sert tartışmalar yaşandı. Olay ile ilgili kaymakamlık soruşturma başlattı. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü..

AYDEM Torba’da Kısa Devre Yaptı

Bodrum Torba Mahallesi’ndeki bir çocuk parkına elektrik trafosu yerleştirmeye çalışan enerji şirketine vatandaş çok sert tepki gösterdi, sert tartışmalar yaşandı. Olay ile ilgili kaymakamlık soruşturma başlattı. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan “Özel enerji şirketi para kazanma derdinde. Çocuk parkının ortasına 20 tonluk dev elektrik trafosu yerleştirmeye çalışan enerji şirketi koyacağı elektrik trafosu ile hem çocukların hem de çevre sakinlerinin hayatını tehlikeye atmaktadır. Her türlü eylem ve hukuksal süreci başlatacağız.” dedi.

Torba Mahallesi Atatürk Caddesindeki Bodrum Belediyesi’ne ait tek çocuk parkına Aydem Enerji Üretim A.Ş tarafından 20 tonluk dev elektrik trafosu yerleştirilmek istenmesi mahalle sakinlerinin sert tepkisine neden oldu. Torba mahallesindeki tek çocuk parkının içine konulmak için tır ile getirilen dev trafo binası yerleştirilmeden önce Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan KARAHAN ile inisiyatif üyeleri ve enerji şirketi çalışanları arasında sert tartışmalar yaşandı. Şirket çalışanlarının ‘’Biz trafoyu çocuk parkının içine koyarız, işimizi yaparız. Siz istediğiniz yere şikayet edin. Hukuksal hakkınızı arayın.” demesi üzerine gerginlik yaşandı. 83 yaşındaki Fehime ÇELİK “Mahallenin tek çocuk parkının ortasına elektrik trafosu yerleştirmeye çalışıyorlar. Aylardır bununla mücadele ediyoruz. Kamusal alanı işgal etmekte ısrar ediyorlar. Çocuk parkının ortasında elektrik trafosu olur mu? Bir çocuk ölse veya zarar görse hesabını kim verecek… Aydem üretim elektrik şirketinin yöneticilerini sağduyu ve topluma saygılı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

DÜNYANIN NERESİNDE PARKIN İÇİNDE TRAFO GÖRÜLMÜŞ

Mahalle sakinlerinden evli ve bir çocuk babası turizmci Mert Girgin (26) ”ÜÇ ay önce yine girişimde bulunduklarında tepki göstermiştik. Aydem müdürü Mustafa Akdağ konuyu iptal ettiklerini söylemişti. Bu gün çocuk parkına trafoyu koymak için geldiklerinde gerginlik yaşandı. Vatandaş olarak muhatap bulamıyoruz. Bir çocuğun başına bir felaket gelse bunun sorumlusu kim olacak.” dedi.

TRAFOLARIN KONULACAĞI YERLER İÇİN ORTAK KARAR ALINMALI

Muğla Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Hikmet Aslanparçası ise yaptığı açıklamada “Tabi ki çocuk alanlarına elektrik trafosu konulması doğru değil. Ancak bu olayda elektrik şirketi yerel yönetim ile temasa geçerek trafo konulacak yer için talepte bulunmuştur. Bodrum Belediyesi trafonun koyulacağı yer olarak çocuk parkını göstermiştir. Bu tür yatırımlarda elektrik şirketleri belediyelerin gösterdiği kamusal alanlara trafolarını yerleştiriyor. Ancak konu hukuksal bir sorundur gerekirse dava açılır, bilirkişi inceler, trafonun kaldırılması sağlanabilir.” dedi.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan KARAHAN ise yaptığı açıklamada “Bodrum ve Muğla’da Türkiye’nin en pahalı enerjisini satan enerji şirketi Aydem Üretim A.Ş. şimdide kamusal alanlara ve çocuk parklarına gözünü dikmiştir. Enerji satarak para kazanan şirket özel arsa alarak veya kiralayarak para kazanmak için yatırımlarını yapabilir. Ancak çocuk parklarından ve kamu arazisinden elini çekmelidir. Çocuk parkına trafo yerleştirme rezaletini Kaymakamlığa suç duyurusunda bulunarak soruşturma başlatılmasını sağladık. İşin hem eylemsel hem de hukuksal sürecinin bizzat takipçisi olacağız. Çocukların oyun alanlarına elektrik trafosu konmasını engelleyeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL