Genel

Rekabetin Cinsiyeti Olmaz!

Bodrum, bu yıl 4-5 Mayıs tarihlerinde dünyanın en zor mücadeleleri arasında yer alan “Triatlon Yarışı”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Rekabetin cinsiyeti mi olur?” sloganıyla bu yıl dördüncükez düzenlenecek “Man&Woman Challenge” adıyla düzenlenen organizasyon, Muğla Büyükşehir Belediyesi,, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort ve Yeniköy Kemerköy Santralleri’nin destekleriyle gerçekleşecek.  Kuvvet ve dayanıklılık gerektiren; yüzme, bisiklet..

Rekabetin Cinsiyeti Olmaz!

Bodrum, bu yıl 4-5 Mayıs tarihlerinde dünyanın en zor mücadeleleri arasında yer alan “Triatlon Yarışı”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Rekabetin cinsiyeti mi olur?” sloganıyla bu yıl dördüncükez düzenlenecek “Man&Woman Challenge” adıyla düzenlenen organizasyon, Muğla Büyükşehir Belediyesi,, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort ve Yeniköy Kemerköy Santralleri’nin destekleriyle gerçekleşecek. 

Kuvvet ve dayanıklılık gerektiren; yüzme, bisiklet ve koşu olmak üzere 3 ayrı parkurda gerçekleşen triatlon yarışmaları, bu özellikleriyle dünyanın en zor mücadeleleri arasında başı çekiyor. İşte bu renkli mücadele bu yıl Türkiye’de de nefeslerin tutulmasını sağlayacak. 

“Rekabetin cinsiyeti olur mu?” sloganıyla yola çıkan ve bu nedenle “Man & Woman Challenge” olarak adlandırılan, triatlon kategorilerinden oluşan yarış 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Yaklaşık 300 sporcunun katılacağı yarışın destekçileri arasında, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree ByHilton Bodrum Işıl Club Resort ve Yeniköy Kemerköy Santralleri yer alıyor. 

İSMİ VE SLOGANI DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK 

Geçmişi 1978 yılına dayanan ve ilki Hawai Adaları’nda gerçekleşen triatlon yarışlarının Türkiye’de Bodrum’da düzenlenmesi, bölge açısından büyük önem taşıyor. Yarışmanın yarış direktörü Mert Onaran, “Bu organizasyona aynı zamanda bir sosyal sorumluluk bilinciyle başladık. Bugüne kadar tatil ve eğlence kavramlarıyla birleşen Bodrum’un bu sporla da özdeşlemesini amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen “Man & Woman Challenge” triatlon yarışlarının sürekliliğinin sağlanmasını ve böylece uluslararası arenada yer edinmesini hedeflediklerini açıklayan Onaran, “Bu mücadele böylece Bodrum’un ve ülkemizin marka değerine de güç katacak” diye ekledi. 

Rekabetin en önemli farkı ise sloganı ve ismi. “Sporda cinsiyet eşitçiliğine destek olmak amacıyla yarışmanın ismini Man&Woman Challenge olarak adlandırarak eşitliği ismimize de taşıdık.” diyen Onaran, Bodrum’un bu dördüncü kez yarışında, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort ev sahipliğinde yapılacaktır.

Editöre Not:

Yüzme, bisiklet ve koşu branşlarının art arda yapılması ile oluşan triatlon yarışlarında sporcular, kuvvet, dayanıklılık ve süratte devamlılık gibi birçok farklı yönlerini ortaya koyuyor. Her ne kadar yarışlarda sıralama yapılsa da triatlon, kişinin öncelikle kendisiyle ve doğa ile mücadelesi… Bu sebeple de triatlon yarışıını bitiren her sporcuya yarışı tamamlama (finisher) madalyası veriliyor.

YARIŞ BİLGİLERİ
TRİATLON

1,2 km yüzme
60 km bisiklet
15 km koşu

PROGRAM


5 Mayıs PAZAR

06:30 TRİATLON başlangıç

15:00 TRİATLON ödül töreni

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL