Bodrum

Yeni Trend; “Kamuflajlı Kaçak!”

Bodrum Belediyesi’nin yerel seçimler arifesini fırsat bilerek kaçak yapılaşmaya yönelenlerle ilgili mücadele sürecinde eşine az rastlanır bir gelişme yaşandı. Yapılan şikayet üzerine hareketlenen Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Gündoğan..

Yeni Trend; “Kamuflajlı Kaçak!”

Bodrum Belediyesi’nin yerel seçimler arifesini fırsat bilerek kaçak yapılaşmaya yönelenlerle ilgili mücadele sürecinde eşine az rastlanır bir gelişme yaşandı. Yapılan şikayet üzerine hareketlenen Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Gündoğan Mahallesi, İnönü Caddesi üzerinde şahıs arazisi üzerinde ilginç bir manzara ile karşılaştılar. Arazi sahibi kaçak bina yapmaktaydı ve yapı kaba inşaat aşamasındaydı. Ancak binanın üst tabliyesi ve kolonları devasa ağaç dalları ile sarmalanmıştı. Çok dikkat edilmezse binanın betonarme bölümü nerede ise görünmüyor, fark edilmiyordu. Ekipler yasa gereği kaçak yapıyı fotoğraflayabilmek için dalların bir bölümünü sökmek zorunda kaldılar. Yapıyla ilgili gerekli kayıtlar tutuldu. Yapı tatil tutanağı imza altına alındı.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmalarından dolayı belediye personeline teşekkür ederek; “ Bodrum’un geleceği, yarınlarımız için kaçak yapılaşma ile mücadelemize taviz vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: “Daha Neler Göreceğiz.”

Bölge sakinlerinden Süheyla Yılmaz: “Bu faaliyet yaklaşık 2 aydır sürüyor. Öncelikle inşaatta gece faaliyet, gündüz tatil vardı. Ama gündüz inşaata dallar bağlanıyordu. Betonarme görülmüyordu. Bunu merak ettik. 82 yaşıma bastım bunu ilk defa görüyordum. Önce binanın dallarla kapatılmasını bir inşaat tekniği sandım. Güneş görmesin gibi. Sonradan öğrendik ki; binayı gizlemek içinmi dallar. Yani kamuflaj malzemesi olarak kullanılmışlar. Ancak buradan bir arkadaşımız şikayetçi olunca gerçek ortaya çıktı. Zaten belediye ekipleri buraya gelince deve kuşunun kafasını kuma gömmesinin bir anlamının kalmadığı ortaya çıktı. Durun bakalım. Daha neler göreceğiz? Bir değil, bin yaşıma daha girdim. Ben imar yasalarından, inşaat işlerinden anlamam. Ama iyi futbol izleyicisiyim. Nasıl ki; futbolda hakemi aldatmaya dönük hareketin sarı kart cezası var. Burada da olmalı. Sadece kaçak yapıdan ceza verilmemeli. Çünkü ortada bir aldatma var. Dikkat edilmese belki de o inşaat bitecekti” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL