Editör'ün Seçimi

TGC Meslek Onur Ödülü Can Pulak’a

Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl beşincisini vereceği “Gazeteciler Cemiyeti Meslek Onur Ödülü”nün, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Bodrum’da yaşayan duayen gazeteci Can Pulak’a sunulması kararlaştırıldı.Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 2023 yılı..

TGC Meslek Onur Ödülü Can Pulak’a

Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl beşincisini vereceği “Gazeteciler Cemiyeti Meslek Onur Ödülü”nün, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Bodrum’da yaşayan duayen gazeteci Can Pulak’a sunulması kararlaştırıldı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 2023 yılı Meslek Onur Ödülü’nün deneyimli gazeteci Can Pulak’a verildiğini açıkladı. Bilgin açıklamasında, Haziran ayından bu yana aralarında basın meslek örgütü temsilcileri, deneyimli gazeteciler, akademisyenler ve ifade özgürlüğü savunucularının olduğu 50’yi aşkın kurum ve kişiden onur ödülü için aday önerilerini istediklerini belirtti. Kurumların ve gazetecilerin önerilerinde öne çıkan isimler üzerinde kıdemli akademisyen ve gazetecilerden oluşan jürinin uzun değerlendirmeler yaptığını aktaran Bilgin, 2023 Meslek Onur Ödülü’nün oy birliği ile Can Pulak’a verildiğini kaydetti. Bilgin, Meslek Onur Ödülü’nün önceki yıllarda Altan Öymen, Bekir Coşkun, Hıfzı Topuz ve Mustafa İstemi’ye verildiğini hatırlattı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, şunları vurguladı:
“Meslek Onur Ödülü için bu yıl gelen çok değerli öneriler arasında öne çıkan isim Can Pulak oldu. Jürinin konsensüsü, mesleğin neredeyse tüm alanlarında görev yapmış, her zaman meslektaşlarıyla kurduğu saygı ve sevgi ilişkisine, gazetecilik ahlakına ve değerlerine sahip çıkmasıyla ödülün meslek büyüğümüz Can Pulak’a verilmesi yönündeydi. Çünkü Can Pulak mesleğe çocuk denecek yaşta başlamış, gazeteciliğin her kademesinde görev almış, basın tarihimize işlemiş pek çok önemli meslektaşımıza yöneticilik yapmış, basın müşavirliği ve danışmanlık görevlerinde de meslektaşlarımızla titiz ilişkiler kurmuş çok kıymetli bir gazetecidir. Kamu görevinin ardından köşesine çekilmek yerine bugün 63’üncü meslek yılında bile Can Pulak, yazıları ve yorumlarıyla hem meslek için hem ülkemizin gelişmesi ve doğanın korunması için çaba harcamaktadır.”
Can Pulak’ın ödülü, Gazeteciler Cemiyeti’nin 78’inci kuruluş yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak 2024’te Ankara’daki cemiyet lokalinde düzenlenecek resepsiyonda takdim edilecek.

Can Pulak kimdir?

1943 yılında İstanbul’da doğdu. Işık Lisesi’nden mezun oldu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe 1961 yılında dönemin en büyük spor gazetesi Türkiye Spor’da foto muhabiri olarak başladı. Vatan, Zafer, Yeniistanbul, Dünya, Son Havadis, Günaydın gazetelerinde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu, Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Ardından Başbakanlık’ta ve Cumhurbaşkanlığı’nda basın danışmanlığı ile turizm ve çevre danışmanlığı görevlerinde bulundu. Ege kıyılarına yerleşen Can Pulak, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapmakta ve doğanın korunması çabalarına katkı vermektedir. Pulak, halen çeşitli gazete ve dergiler ile internet gazetelerinde sürekli yazılar kaleme almayı sürdürmektedir. Ayrıca ağaç, bitki, çalı, çiçek üretimiyle uğraşmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL