Bodrum

Marmara Koleji’nden 24 Kasım’a Özel

Bodrum Marmara Koleji , 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Akyarlar Club Marma Otel’de bir yemek organizasyonu düzenledi. Marmara Koleji kurucusu Hüseyin Şimşek’in ev sahipliğindeki yemeğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum..

Marmara Koleji’nden 24 Kasım’a Özel

Bodrum Marmara Koleji , 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Akyarlar Club Marma Otel’de bir yemek organizasyonu düzenledi. Marmara Koleji kurucusu Hüseyin Şimşek’in ev sahipliğindeki yemeğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Bşk. YardımcısıTayfun Yılmaz, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Nevzat Aygün, Maltepe Üniversitesi Genel Sekreteri Av. Umut Orman katıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Marmara Koleji kurucusu Hüseyin Şimşek konuşmasında şunları söyledi:

“Bugünün en özel ve güzel bir anlamı, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl öğretmenleri ile bir arada bulunmamızdır. Bu kutlu yıl, Cumhuriyeti ayakta ve güçlü tutacak nesillerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi yönünden öğretmenlerimizin şevkle ve azimle, büyük uğraşlarla kendini adadığı bir yıldır. Bilinen o ki, bir çocuk değiştiğinde bir toplum; bir toplum değiştiğinde, dünya değişir. Cumhuriyetimiz sahip olduğu değerleri, 100. Yıl öğretmenlerinin ve 100. Yıl öğrencilerinin çalışkanlığı ve mukavemeti ile parlayacaktır. Bir sınıf, öğretmenin nezdinde bir cumhuriyet gibidir. Kendine özgü dinamiklere ve bir işleyişe sahiptir. Hayatın gerçeklerini sınıfta görmek mümkündür. Öğretmenin sınıfa girip kapıyı kapatmasıyla birlikte bir dünya kurulur orada. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki sınıfın özgül bir psikolojisi, özgül bir sosyolojisi ve özgül bir siyaseti vardır; bir başka deyişle özgül bir kültüre sahiptir sınıf. O yüzden sınıf deyip geçmemek gerekir. Bir sınıf, öğretmenin nezdinde bir cumhuriyet gibidir.

Öğretmen, biz olma şuurunu, bağımsızlık ve hürriyet şuurunu yaşayan ve yaşatan kişidir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile var olacağından emindir. Bu yüzdendir ki, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir, çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir diyerek inandığı ve güvendiği nesilleri öğretmenlere emanet etmiştir. Bu kutlu emaneti yüreklice taşıyan, emanetini seven, saygı duyan, koruyan; bir fidanı ağaç olma yolunda ışığıyla besleyen sevgili öğretmenlerimiz; sizler, bizim gururumuzsunuz.

Ey yüce Atatürk, yarınlar, bize emanettir; çocuklar, bize emanettir; doğanın, teknolojinin, ilmin, bilimin, sanatın ve sporun bu toplumda bulacağı karşılık, göreceği değer, bize emanettir. Milli beraberliğimizin en güzel birleştirici gücü olan geleneklerimiz ve kültürümüz bize emanettir. Yazdığın tarih ve bizden yazmamızı istediğin tarih, bize emanettir. Senin ilminin ve aklının izinde, bize gösterdiğin aydınlık yolda yürümek, emaneti kahramanca omuzlamak, sana sözümüzdür.

100. Yılın saygıdeğer ve sevgili öğretmenleri, 24 Kasım öğretmenler gününüz, kutlu olsun! İyiki varsınız. Bu güzel geceyi onurlandırdığınız için teşekkür ederiz.”

Kaymakam Mustafa Çit öğretmenlerin özel gününü kutlarken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Etkinlik, yöresel halk oyunları ile şenlenerek geç saatlere kadar devam etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL