Bodrum Siyaset

Bodrum’un Geleceğini Tasarlamak için: Emin Palalı

Bodrum’un sevilen iş insanlarından, özellikle kız çocuklarının eğitimine yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlarıyla tanınan Mimar Emin Palalı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. Bodrum’un..

Bodrum’un Geleceğini Tasarlamak için: Emin Palalı

Bodrum’un sevilen iş insanlarından, özellikle kız çocuklarının eğitimine yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlarıyla tanınan Mimar Emin Palalı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

Bodrum’un geleceğini halkımızla birlikte tasarlamak için belediye başkanlığına adaylık başvurusunda bulunduğunu belirten Emin Palalı, dosyasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’a teslim etti.

Emin Palalı, Cumhuriyet Halk Partisi İlkeleriyle Bodrum’a Hizmet Etmeye Hazırlanıyor

Adaylık başvurusu sonrası yaptığı açıklamada Palalı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel prensipleri doğrultusunda Bodrum’un daha yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir kent olması için mücadele edeceğini ifade etti. Katılımcı demokrasiye vurgu yapan Palalı, “Halkın karar mekanizmalarına katılımının artırılmasını, demokratik ilkeler ve değerlere olan bağlılığın güçlendirilmesini hedefliyoruz. Eşitlik ve adalet ilkesiyle, hukukun üstünlüğüne olan inancımız ve herkes için adaletli bir Türkiye vizyonumuzla Bodrum’u daha adil, güvenli bir şehir haline getireceğiz” dedi.

“Mimarlık, insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için var olan bir sanattır” diyen Emin Palalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mimarlığı ‘Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur’ sözleriyle tanımlamış. Biz de bu düstur ile şehrimize hizmet etmek istiyoruz. Kenti sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal olarak da zenginleştirmek istiyoruz. Mimari deneyimimi kullanarak Bodrum’u daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve çağdaş bir kent haline getirme hedefiyle yola çıktım. Kentin estetik dokusunu koruyacak ve geliştirecek projelerle Bodrum’un geleceğini halkımızla birlikte tasarlamak için çalışacağız.”

EMİN PALALI (MİMAR) KİMDİR

Annesi ilkokul öğretmeni, babası emniyet mensubu olan Mimar Emin Palalı, ailesinin görevi nedeniyle bulundukları Kayseri’de 29 Ocak 1979’da doğdu. Aslen Urfalı olan aile, Kayseri’deki 5 yılın ardından görev nedeniyle Rize’ye tayin olunca, ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olan Mimar Emin Palalı, okul hayatına Rize’de henüz 5,5 yaşındayken başladı. Babasının tayini İstanbul’a çıkınca eğitim hayatına Bakırköy Ortaokulu ve Bakırköy Lisesi’nde devam etti. 16 yaşını bitirmeden kazandığı Edirne Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Üniversitenin ardından vatani görevini kısa dönem olarak Diyarbakır’da İstihkâm Taburu’nda tamamladı. Ailesinin görev yeri değişikliklerini kendisini geliştirmek için değerlendiren Palalı, farklı kültürlerden farklı çevrelerden halen görüşmekte olduğu dostluklar kazandı.

Vatani görevinin ardından Amerika’ya dil eğitimine giden Emin Palalı, mesleğinde kendini geliştirmek istediği için 50 yıldır Amerika’da faaliyet göstermekte olan bir Türk firmasında çalışmaya başladı. Zaman zaman günde 4 farklı işte çalışarak, kendini geliştiren Palalı, Amerika’da 4 yıl yaşadı. 2004 yılında ailesi ile birlikte aldığı karar doğrultusunda Türkiye’ye döndü ve Bodrum Gündoğan’da bir şantiyede çalışmaya başladı. Bu süreçte kurduğu şirketler, Bodrum’un sayılı firmalarından oldu. TED Koleji, Doğa Koleji, Midtown Alışveriş Merkezi gibi projelerin kaba inşaatlarını tamamlayan Palalı, halen Bodrum’da danışmanlık hizmeti vermektedir.

Dinamik ve başarılı bir mimar olan Emin Palalı, çalıştığı projeler sayesinde 20 yılda Bodrum’da kapsamlı bir deneyim kazanarak, liderlik yeteneği ile bugüne dek pek çok başarılı projenin altına imzasını attı. Küçük yaşlarda kazandığı iletişim ve değişen sosyal ortamlara hızlı adaptasyon yeteneklerini iş yaşamında da önemli bir avantaja dönüştürdü. Proje yönetimi ve bütçe kontrolü konusunda kendini geliştiren Palalı, iletişim ve işbirliği yetenekleriyle de dikkat çekmektedir.

Uzun yıllardır Bodrum Sağlık Vakfı üyesi olan Emin Palalı, bir dönem Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Muğla İl Başkanlığı yaptı. Palalı ayrıca Bodrum’a 2 okul, 2 cami kazandırdı, ihtiyaç olan bölgelerde birçok bakım onarım işine destek oldu.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE ADANAN BİR ÖMÜR

Mimar Emin Palalı, uzun yıllardır yaşadığı Bodrum’da gençlerin ve özellikle kız çocuklarının eğitimine olan katkısını sürdürmektedir. ‘Güçlü kadınlar, güçlü toplumun mimarıdır’ anlayışı ile Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı’na ve altyapıda eğitim gören kız çocuklarının çalışmalarına destek vermektedir. Türkiye Kupasını kazanan ve birçok başarılı sonuca imza atan Armada Praxis Yalıkavak Hentbol Takımı yönetim kurulu üyeliğini 6 yıldır sürdüren Palalı, kız çocuklarının iyi eğitim görmesi ve geleceğe hazırlanması konusunda her türlü sorumluluğu almaktadır.

2011 yılında “Tabak Kardeşler” adıyla tanınan Bodrumlu gulet ustalarından Mesut Tabak’ın kızı Mali Müşavir Melek Palalı ile dünya evine giren Palalı; biri 8, diğeri 12 yaşında 2 kız babasıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL