Genel

Cennet’in Hukuksuz Talanına İtiraz

Gölköy Mahallesi, Cennet Koy-Gökburun Mevkii’nde 678 dönümlük hazine arazisinin, Cengiz Holding’e tahsisinin hukuka uygun olmadığı öne sürülüyordu. CHP’nin Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre söz konusu..

Cennet’in Hukuksuz Talanına İtiraz

Gölköy Mahallesi, Cennet Koy-Gökburun Mevkii’nde 678 dönümlük hazine arazisinin, Cengiz Holding’e tahsisinin hukuka uygun olmadığı öne sürülüyordu. CHP’nin Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre söz konusu iddiayla ilgili fiili girişim başlattı. Konuyu Cennet Koy’daki arazinin Cengiz Holding’e satışını gerçekleştiren, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na taşıdı. Emre’nin ÖİB’na yazılı olarak yaptığı başvuruda Cengiz Holding’e satılan arazinin özelleştirme süreci ve sonrasındaki itirazlardan kaynaklı verilen mahkeme kararlarını anımsatarak, gelinen aşamada arazinin Hazine’ye devrinin yasal zorunluluk olduğunu belirtti.

CHP SUÇ MAHALLİNDE.

Emre ayrıca; Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 2014 yılında, Danıştay 6. Daire’nin 2015 yılında, son olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun ise2016 yılında aldığı kararlara değindi. Bu kararlar sonrasında; söz konusu satışla, ‘yolsuz tescil’, yani hukuken geçerliliği olmayan bir yolla tescil yapıldığını dile getirerek, mülkiyetin ihaleyi alan şirkete geçmediğini belirtti. Emre yazılı müracaatında; “Suç işlemektesiniz. Ne var ki bugüne kadar Maliye Hazinesine de Özelleştirme Yüksek İdare Kurulu tarafından taşınmazın Maliye Hazinesi üzerine dönüş işlemlerinin yapılmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Taşınmazın Maliye Hazinesi üzerine dönüş işleminin bugüne kadar yapılmamış olması Görevi Kötüye Kullanma ve Zimmet suçlarının işlendiğini, dolayısıyla ilgililer hakkında işlem yapılması gerektiğini açığa çıkarmıştır. Başvurumuz üzerine de ivedilikle söz konusu taşınmaz yönünden Maliye Hazinesine dönüş işleminin yapılmaması da suçtur. Değinilen suçlar yönünden ilgililer hakkında suç duyurusunda da bulunacağımız bilinmelidir”ifadelerini kullandı.

CENNET KOY’DA, MİNARE-KILIF AÇMAZI…

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek ise bu gelişme ile ilgili; “Mahkeme kararını idare 30 gün içerisinde uygulamak durumunda. Eğer taşınmaz idarenin değil de, Cengiz inşaatın yedinde ise bu kez idare Cengiz İnşaat’a, ’30 gün içerisinde hazineye iade et’ ihtarında bulunur. Bu süreçte idare gereğini yapmazsa –ki bu konuda yapmamıştır- ilgili yöneticiler açısından ‘görevi kötüye kullanma suçu’ oluşmuştur” ifadelerine yer verdi. Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Başkanı Gizem Esmer, süreçte Anayasa’nın yok sayıldığını belirterek; “Üç tane kesinleşmiş Danıştay kararı var. Hazineye geri verilmesi gerektiğine, ihalenin iptaline, hukukunüstünlüğünün tanınmamasının doğru olmadığına dair kesinleşmiş Danıştay kararları var. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan başlayarak bütün bu işlemler, planlar, sondaj çalışmaları, imar uygulamaları yapılmaya devam ediyor. Bu süreç içerisinde mahkeme kararları sürekli ‘Anayasa her şeyin üzerindedir. Anayasa’nın ikinci maddesi hukuk devleti olduğunu 138. maddesi idarelerin kesinleşmiş kararları ivedilikle uygulaması gerekir’ yönünde veriliyor. Her şeye rağmen dinlenmiyor. Arada da bir Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bu yer tekrar Özelleştirme İdaresi’nin işlemlerine açık hale getiriliyor ve ilerleniyor” görüşünü dile getirdi.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL