Muğla

Bakan Yumaklı Milas Yangınını Otağ’dan İzledi

Milas Bodrum Havalimanı yakınındaki Koru Mahallesi’nde bugün saat 14.42’de başlayan ve ormanlık alana doğru ilerleyen yangın uzun uğraşlardan sonra kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine..

Bakan Yumaklı Milas Yangınını Otağ’dan İzledi

Milas Bodrum Havalimanı yakınındaki Koru Mahallesi’nde bugün saat 14.42’de başlayan ve ormanlık alana doğru ilerleyen yangın uzun uğraşlardan sonra kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine gelerek “Otağ” adlı keşif uçağı ile çalışmaları havadan izledi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın söndürme çalışmalarına 18 helikopter, 12 uçak, 30 pikap, 5 ilk müdahale aracı, 59 arazöz, 18 su ikmal aracı, 8 dozer, 8 treyler, 11 yer ekibi, 2 greyder, 2 yangın yönetim aracı, 45 teknik personel, 30 memur, gerisi söndürme işçisi olmak üzere toplam 572 personel katıldı.
Bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı. Saat 21.45 sıralarında sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan Orman Genel Müdürlüğü personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL