Muğla

Son Dakika: Marmaris Yanıyor!

Marmaris’in Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 15 helikopter, 8 uçak,..

Son Dakika: Marmaris Yanıyor!

Marmaris’in Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 15 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 6 dozer ve 500 orman işçisi ile müdahale ediliyor.

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor. Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na ulaşmaması için de tedbir alındı.

Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.

Polisin toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Sahil Güvenlik unsurlarının, helikopter ve amfibik uçakların su aldığı alanlarda tedbir aldığı belirtilerek, bu sayede yangınla mücadelenin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağladığı bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL