Bodrum

Kruvaziyerler Kışın da Bodrum’a Gelecek

Bodrum Limanı, bu yaz birbirinden kalabalık cruise yolcu gemilerine ev sahipliği yaptı. Yaz sezonu boyunca toplam 156 yolcu gemisi Bodrum Limanı’na yanaştı. Limanın son konuklarından biri Mein Schiff 5 oldu…

Kruvaziyerler Kışın da Bodrum’a Gelecek

Bodrum Limanı, bu yaz birbirinden kalabalık cruise yolcu gemilerine ev sahipliği yaptı. Yaz sezonu boyunca toplam 156 yolcu gemisi Bodrum Limanı’na yanaştı. Limanın son konuklarından biri Mein Schiff 5 oldu.

Malta bayraklı 275.05 mt. boyundaki Mein Schiff 5 bugün 07.00’de Souda-Girit Limanı’ndan geldi, 19.00’da Mikanos Limanı’na hareket edecek. Gemide ağırlıklı Alman yolcu bulunuyor. Toplam 2385 yolcu, 938 mürettebat sabah erken saatlerden itibaren Bodrum’un çarşı mahallesini ve diğer turistik noktalarını gezmeye başladı.

KRUVAZİYERLER KIŞIN DA GELECEK

Öte yandan Bodrum Limanı’na gelen cruise yolcu gemilerinin Bodrum esnafına faydası tartışılırken, konu ile ilgili en yetkili isimden açıklama geldi. BODTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Meslek Komitesi Temsilcisi Arif Ceylan Satı, kruvaziyerlerle Bodrum’a gelen misafirlerin gemide kalmak yerine günü Bodrum yarımadasında turlayarak geçirmeyi tercih ettiğini anlattı.

Arif Satı, “Her cruise gemisinden, ortalama 800-1000 kişi şehir içi turlara katılıyor. Diğerleri de yürüyerek çarşıya iniyor. Gemide kalanlar çoğunlukla engelli ve yürüme zorluğu çeken misafirler oluyor. Tur otobüsleri, limandan alıp turistleri taşıyor. Turlarımız büyük çoğunlukla Çarşı Mahallesi’ne yönelik oluyor. Gümüşlük turumuz, tekne ile Bodrum Kalesi turumuz ve Akvaryum gibi koylara götüren turlarımız var. Bazıları da Efes, Stratonikeia ve Didim gibi civardaki ören yerlerine gitmeyi tercih ediyor.” dedi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan da geçen sene 1 gemiye ev sahipliği yapan Bodrum Limanı’nın bu sezon 156 cruise gemisini ağırladığını belirterek, “BODTO olarak yoğun çabalarımızın sonucunu aldık” dedi. Ersan, “Dünyanın en büyük gemilerinin Bodrum’a gelmesi için yurt dışından gemi getiren acentaları Bodrum’da ağırladık, onları ziyaret ettik ve temaslarımızı yoğun bir şekilde yaptık. Bu kolay bir başarı değildi. Bodrum esnafına büyük katkısı olduğunu görüyoruz ve izliyoruz. Güzel olan, kış aylarında da bu gemilerinBodrum’a gelmeye devam edecek olması” diye konuştu.

Ersan, kruvaziyer turizmini tercih eden misafirlerin üst segment turistler olduğunu söyleyerek “Esnafımızın bazen hatalı davrandığını görüyoruz, duyuyoruz. Bizim de hatalarımız var. Bunu çözmemiz gerekiyor” dedi.  

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL