Bodrum

Bodrum Gazetecileri Saldırıyı Kınadı

Bodrum’un Umurca Mahallesi’nde yaz sezonu ortasında başlayan ve devam eden AYDEM’in elektrik alt yapısı ile ilgili çalışmaların yol açtığı mağduriyeti görüntülemek isterken taşeron firma çalışanları tarafından sözlü saldırıya uğrayan ve..

Bodrum Gazetecileri Saldırıyı Kınadı

Bodrum’un Umurca Mahallesi’nde yaz sezonu ortasında başlayan ve devam eden AYDEM’in elektrik alt yapısı ile ilgili çalışmaların yol açtığı mağduriyeti görüntülemek isterken taşeron firma çalışanları tarafından sözlü saldırıya uğrayan ve ardından kamerası kırılan Bodrum Gündem Gazetesi sahibi Fatih Bozoğlu’na meslektaşları sahip çıktı.

Bugün, olayın gerçekleştiği bölgede bir basın açıklaması yapan Bodrum gazetecileri, son dönemde medya mensuplarına yönelik bu tür münferit saldırıların arttığına vurgu yaparak tepkisini ortaya koydu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Vuranlar, konu ile ilgili açıklamasında; “Bunlar kimden güç alıyorlar bilmiyoruz. Bodrum’da ağustos ayında insanlara eziyet veren bir işlem yapıyorlar. Ardından da bunu görüntülemeye çalışan bir gazeteciyi darp ediyorlar. Bundan sonra böyle bir olay daha yaşanmaması için dua ediyoruz. Çünkü yapabileceğimiz tek şey şu anda dua etmek” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Cem Kaytan da “Gazeteci olmak suçlu olmak anlamına gelmiyor. Şu anda Bodrum gibi dünyaca ünlü bir turizm kentinde böyle bir çalışma yapılıyor olması bir züldür. Fatih Bozoğlu’na yapılan saldırı, bütün Bodrum basınına yapılan bir saldırıdır. İnşallah bu son olur. Tepki vermek için ben de buradayım.” dedi.

Saldırıya uğrayan gazeteci Fatih Bozoğlu ise “Toplumsal bir travma yaşıyoruz. Hoşgörünün yok olduğu bir dönemdeyiz. Biri de bana rastladı. Trafik sıkışıklığını ve yapılan işlemleri yurttaşlara aktarmak, kamuya bilgi vermek için haber yapıyordum. Oradaki arkadaşlar gözü dönmüşlükle saldırdı, hakaret etti. Bu sorun sadece bizim değil, herkesin sorunu.” yorumunu yaptı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, olaydan hemen sonra Bozoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Akbulut, “Bodrum Gündem internet sitesi sahibi ve Cemiyetimiz üyesi Fatih Bozoğlu arkadaşımızın haber yaptığı sırada bir grubun saldırısına uğraması olayını kınıyor, basın mensuplarına yapılan bu saldırıların son bulmasını diliyorum. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım.” mesajını paylaştı.

Öte yandan yaşanan tatsız olaya, Bodrum’daki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da tepki gösterdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL