Bodrum

Vatandaş Sayesinde Engelsiz!

Dünyanın en iyi beş tasarımı arasında gösterilen ve Seul Tasarım Vakfı (Seoul Design Foundation) tarafından ödüllendirilen Muğla Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Sahiller Projesi” uygulamada fena çuvalladı! Bodrum Turgutreis’teki sözde engelsiz plajda;..

Vatandaş Sayesinde Engelsiz!

Dünyanın en iyi beş tasarımı arasında gösterilen ve Seul Tasarım Vakfı (Seoul Design Foundation) tarafından ödüllendirilen Muğla Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Sahiller Projesi” uygulamada fena çuvalladı! Bodrum Turgutreis’teki sözde engelsiz plajda; engelli bireyler vatandaşların yardımı olmadan denize bile giremiyor!

Sahildeki ‘yüzer şezlong’dan faydalanmak isteyen vatandaşlara, çevrede güneşlenen turistler yardım eli uzatıyor! En az iki kişinin yardımı ile şezlonga oturabilen hareket kısıtlılığı olan vatandaşlar, denizden çıkarken de yine vatandaşların yardımıyla sahile ulaşabiliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ödüllü’ olduğu iddia edilen projesini eleştiren Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği (BOYENDER) Başkanı Efendi Can, Bodrum’daki engelsiz plajlarda, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylere yardım ve destek sağlayacak personel bulunmamasını eleştirerek şöyle konuştu:

“Denize girmek isteyen vatandaşlar, çevredeki esnaftan yardım istemek zorunda kalıyor. Plajın kurulumu açısından, mevcut personel, eldeki imkanlarla gayet iyi çalışıyor. Ama, çok basit şeyler sorun olabiliyor. Geçen yıl, Turgutreis‘te bulunan plajdaki yüzer şezlong ait, tekeri tutan vida düştü diye bir aydan fazla beklenilmişti. Mevzuat gereği malzeme temini için ihale gereği. Sorunu, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri birimi çözmüştü. Yaptığımız görüşmelerde, geçen yıl erken sökülen Plajın bu yıl 15 Mayıs’ta montesi kararlaştırılmıştı. Bu kez, farklı nedenlerden dolayı, Haziran başında monte gerçekleştirildi. Şimdi ise, cankurtaran veya yardımcı personelin eksikliği, ilgili vatandaşların bu oluşumdan faydalanmasının önüne geçmiştir. Bu plajların, doğal yoldan ya da insandan kaynaklı görmüş olduğu zararlar ,oldukça geç müdahale edilerek giderilebiliyor. Burada, ” sezon başı monte , sezon sonu demonte ” gibi bir anlayış var. Sayın Gürün, aldığınız ödülün vicdani muhakemesini, öncelikle bir hekim, sonrasında Belediye başkanı olarak yapmanızı istirham ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL