Bodrum

Turizmci Bastırdı, İnşaat Yasağı 31 Mayıs Oldu

Muğla Valiliği kararıyla 17 Haziran’a ertelenen inşaat yasağı, turizmcilerin ısrarlı başvurusu neticesinde 31 Mayıs tarihine çekildi. Konu ile ilgili müjdeyi ilk veren Bodrum Otelciler Derneği-BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz oldu…

Turizmci Bastırdı, İnşaat Yasağı 31 Mayıs Oldu

Muğla Valiliği kararıyla 17 Haziran’a ertelenen inşaat yasağı, turizmcilerin ısrarlı başvurusu neticesinde 31 Mayıs tarihine çekildi. Konu ile ilgili müjdeyi ilk veren Bodrum Otelciler Derneği-BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz oldu.

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “BODER olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde ve Muğla Turizm sektör paydaşlarının da tüm girişimleri ile, daha önce 17 Haziran 2022 tarihi olarak belirtilen inşaat yasağı başlangıcının 31 Mayıs 2022 tarihine geri çekildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Turizm ili olan Muğla’nın inşaat ile anılmasına göz yummayan Turizm birliklerinin fikirlerine kulak veren başta Sayın Muğla Valimiz Orhan Tavlı’ya ve sürece destek olan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.”dedi.

BELEDİYE SAĞLIKLI BİR DENETİM YAPACAK MI?

Bodrumlu turizmci Mehmet Altay da konu ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı.

“Bu karar ehven-i şer bir karar olmuştur. Pandemiden inşaatçılar etkilendi de turizmciler etkilenmedi mi?
Turizm sezonunun 12 aya yayılmasından söz edildiği bir yerleşim yerinde, inşaat sektörü ile turizm sektörünün karşı karşıya gelmeyeceği daha düzgün planlamalar mümkün. bu gelişigüzel günü birik alınan kararlar, güven duygusunu da zedelemektedir. Turizm sektöründe ve inşaat sektöründe de güven önemlidir. Sonuçta zarar gören bu sektörler ve her ikisinde de çalışan binlerce kişidir. Bu inşaat yasağı ile ilgili denetim yetkisi Bodrum Belediyesi’ndedir. Belediyenin inşaat yasağını ne kadar denetleyip denetlemediğini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Umuyoruz ki sağlıklı bir denetim gerçekleşecektir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL