Kültür - Sanat

Ethem Demiröz, 3’üncü Kitabını İmzalıyor

Hep görürdüm Ethem amca, Ethem Demiröz ile Güngör Sezgün beyler, Kızılağaç’ta PAPARA restoranda oturmuş hem hasbihâl ederler hem de önlerinde bir ton belge bir şeyler yazıp dururlardı. Bazen yanlarına oturur..

Ethem Demiröz, 3’üncü Kitabını İmzalıyor

Hep görürdüm Ethem amca, Ethem Demiröz ile Güngör Sezgün beyler, Kızılağaç’ta PAPARA restoranda oturmuş hem hasbihâl ederler hem de önlerinde bir ton belge bir şeyler yazıp dururlardı. Bazen yanlarına oturur neler yazdıkları ile ilgili konularda hariçten gazel okur mevzuya maydanoz olurdum. Pandemi biraz sekteye uğrattı bu kitap yazım işini ara verdiler, ertelediler derken 2 yılı geçkin bir süre sonunda bitirdiler. Ethem amca 91 yaşında, elbette bu beden yaşı zihin yaşını saptamamız zor.

Yazımında ve kurguda büyük emeği olan Güngör abi (Güngör Sezgün) den kitabın sonuna yazdıklarından bir paragraf.

“Bir gün sohbet esnasında sordum. Ethem Usta tahsilin nedir? Durdu düşündü, bir süre sonra bana baktı, Yüksek İlkokul Mezunuyum… dedi. Gülüştük. Sonra da ekledi, o yıllarda Bodrum’da iki okul vardı. Biri denizden 6 metre yüksekliğe yapılmış olan Cumhuriyet İlkokulu, diğeri de denizden 54 metre yüksekliğe yapılmış olan Turgutreis İlkokulu. Ben bu ikincisinde okudum. Toplam 66 basamak merdiven ile çıkılırdı. Diğerinden yüksek bir noktada olduğu için “YÜKSEKOKUL” mezunuyum diyorum.”

Ethem amcanın, Bodrum’un ve kendisinin düşündüren, ağlatan, güldüren, ticari, siyasi ve mizahi konularını anlattığı “HATIRALAR” isimli bu kitabın imza günü 21 Mayıs Cumartesi, Bodrum Trafo Kafe’de saat 16.00 ila 19:00 saatleri arasında.

İyi okumalar dilerim saygılarımla.

Yazı: Ali Dizdar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL