Bodrum

Denize Havadan Bakınca Dehşete Düştü!

Kocaeli Belediyesi’ne bağlı çalışan ve körfez üzerinden deniz kirliliği denetimleri yapan pilot Hakan Osanmaz’ın yolu Bodrum’a düştü! Türkiye’nin en tecrübeli deniz uçağı pilotlarından Hakan Osanmaz, eğitim amacıyla Antalya’ya uçuşu sırasında,..

Denize Havadan Bakınca Dehşete Düştü!

Kocaeli Belediyesi’ne bağlı çalışan ve körfez üzerinden deniz kirliliği denetimleri yapan pilot Hakan Osanmaz’ın yolu Bodrum’a düştü! Türkiye’nin en tecrübeli deniz uçağı pilotlarından Hakan Osanmaz, eğitim amacıyla Antalya’ya uçuşu sırasında, Bodrum üzerinden geçti. Torba denizini havadan görüntüleyen Osanmaz’ın bu keşfi, Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’yi dehşete düşürdü.

Torba’daki deniz kirliliğini gözler önüne seren fotoğraf Bodrum denizlerindeki kirliliğin boyutlarını göstermesi açısından çok çarpıcıydı! Benzer bir görüntünün Güllük çevresinde de olduğunu kaydeden Osanmaz, “Ciddi bir kirlenme görülüyor” yorumunu yaptı.

Deneyimli pilotun fotoğraflarını Çevre Bakanı Murat Kurum’a gönderen Fatih Çekirge, kıyıların havadan denetimi için deniz uçağı tahsis edilmesi hususunda önerisini köşesine taşıdı. Çekirge’nin yazısında şu ifadeler dikkat çekti:

Dünyanın en güzel kıyıları diyoruz… Akdeniz’in en güzel koyları diyoruz. Bütün turizm fuarlarında, Antalya’dan, Ölü Deniz’den, Kaş’tan, Fethiye’den, Marmaris’ten, Gökova’dan afişler asıyoruz.

Denizlerimiz için yaz ve yat turizmine çağrılar yapıyoruz.

Ama bir türlü kirlenmeyi ve betonlaşmayı önleyemiyoruz.

Tesisin filtresi var ama adam para gidecek diye çalıştırmıyor. Atığını öylece denize basıyor.

Çevre Bakanlığı elinden geleni yapıyor… Ama hâlâ kaçak yapı peşinde olanlar, vurguncular, çevre katilleri durmak bilmiyor…

Oysa kıyılarımızın denetimi için özellikle bahar ve yaz aylarında deniz uçağıyla denetimler yapılsa… İHA’lar kullanılsa, büyük oranda mücadele daha etkili bir hale gelecek.

Kirlenme ve betonlaşma için havadan denetimler yapılırken, sahil güvenlikle, jandarmayla, ormancılarla koordine edilirse etki daha da artacaktır. İhbar sistemi güçlenecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL