Bodrum

Sivil Topluma Askeri İftar

Bodrum Belediyesi iftar yemeğinde sivil toplum örgütlerini ağırladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın daveti ile gerçekleşen iftar yemeğinin adresi Bodrum Askeri Kamp oldu. Sivil topluma, askeri tesiste iftar yemeği espritüel..

Sivil Topluma Askeri İftar

Bodrum Belediyesi iftar yemeğinde sivil toplum örgütlerini ağırladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın daveti ile gerçekleşen iftar yemeğinin adresi Bodrum Askeri Kamp oldu. Sivil topluma, askeri tesiste iftar yemeği espritüel anların yaşanmasına da yol açtı. Sivil toplum örgütü yöneticilerinin yemekteki özel Ramazan müziğinin performansından oldukça keyif aldıkları da dikkatlerden kaçmadı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu da gelen davetlileri kapıda tek tek karşıladı ve samimi bir ev sahipliği yaptı. Başkan Aras, davetlilere yönelik konuşmasında; katılımları için sivil toplum örgüt yöneticileri ve basına teşekkür ederken, bu tarz bir araya gelişleri önemsediklerini belirtti. Başkan Aras; sivil toplum ile buluşma ve karşılıklı görüş alma-verme süreçlerini belirli bir periyoda ve düzene oturtacaklarının da mesajını verdi.

MAHMUT KOCADON: “1 AY DEĞİL, 12 AY MÜSLÜMAN OLACAĞIZ.”

Mahmut Kocadon: Ramazan paylaşım ayıdır. Ama sadece ramazan’da paylaşmayacağız. Yılın 12 ayını Ramazan gibi düşüneceğiz. Bunun adı Müslümanlık ise (Ki; öyledir); sadece bir ay değil, 12 ay Müslüman olacağız. Bodrum Ticaret Odası olarak elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Meslek odalarına sadece mesleğin erbaplarını kollayan örgütlenmeler gözüyle bakmıyoruz. Bu yapılanmalar aynı zamanda toplumun tüm kesimlerine karşı da her anlamda sorumludurlar. Paylaşımlarımızı, yardımlaşmamızı, dayanışmamızı tatile sokmayacağız. Bodrum gösterişten uzak, mütevazi dayanışmanın oldukça güçlü olduğu bir coğrafyadır. Bu yönüyle hepimiz çok şanslıyız ve ayrıcalıklıyız. Sayın Ahmet Aras çok ince bir düşünce ile bu daveti gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ederim” görüşlerine yer verdi.

ERCAN VURANLAR: “SİVİL TOPLUM İLE BELEDİYE AYRIŞAMAZ.”

Gazeteci, Bodrum Olay Gazetesi Sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Ercan Vuranlar: “Oldukça sıcak ve Bodrum ile uyumlu bir dostluk ortamında gerçekleştirilen bu iftar yemeği önemlidir. Bu tür etkinlikler aslında başka güzel işler için de vesiledir. Mesela ben başkanın bu akşam; Mayıs başı itibarı ile yerel yönetim ve sivil toplum bir araya gelişlerinin sıklaşacağı mesajını önemsedim. Sivil toplum ile belediye ayrışamaz. Aralarındaki bağ, et-tırnak ilişkisi gibidir. Bodrum malumumuz, hayatın çok hızlı aktığı bir yerleşim yeri. Ancak bir araya gelmeye de ihtiyaç var. Hep bir sorunla karşılaştığımızda, sorun kucağımıza doğduğunda değil; sorun oluşmadan bir araya gelmek daha anlamlı gibi. Bodrum Belediyesi bu nazik davetle bunun da kanalını açmış oldu. Teşekkürler” dedi.

İftar yemeği davetlilerinden Esnaf Derneği Başkanı Eyüp Aslanparçası da; “Zor dönemden geçiyoruz. Bu tür bir araya gelişlere en çok da moral-motivasyon açısından ihtiyacımız var. Ama bu buluşmaların asıl önemli tarafı görüş alış, verişinde de bulunuyoruz. Birlikte geçirdiğimiz güzel zamanlarla beraber ortak noktalarımızı da zenginleştirme fırsatı buluyoruz. Bodrum Belediyesi’ne bu anlamlı buluşmayı gerçekleştirdiği için teşekkür ederim” ifadelerini dile getirdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL