Gündem Siyaset

İlçe Başkanlığını Çocuklara Devretti

Koltuğa oturan çocuklar ilk olarak parti üye kaydı yaptı ve Türkiye ve Bodrum’da yaşarken nasıl mutlu olmak istersiniz diye sordu. Deva Partisi Bodrum İlçe başkanı Mehmet Billorer 23 Nisan Etkinlikleri..

İlçe Başkanlığını Çocuklara Devretti

Koltuğa oturan çocuklar ilk olarak parti üye kaydı yaptı ve Türkiye ve Bodrum’da yaşarken nasıl mutlu olmak istersiniz diye sordu.

Deva Partisi Bodrum İlçe başkanı Mehmet Billorer 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında ilçe başkanlığını çocuklara devretti. İlçe başkanlığı koltuğuna oturan çocuklar ilk olarak üye kayıtları yaparak göreve başladı. İlçe yönetimi ile toplantı yapan çocuklar. Bodrum ve Bodrumlunun sorunlarını ve bununla ilgili çözüm önerilerini konuştu.

Türkiye’nin sorunlarına ele alan çocuklar Türkiye’de nasıl yaşamak ve mutlu olmak istersiniz sorusunu üye kaydı yaptığı çocukla iletti.

23 Nisan etkinliği Deva partisinin Türkiye genelindeki Tüm il ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

BİLLORER’DEN 23 NİSAN MESAJI

Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, 23 Nisan dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Billorer mesajında şu ifadelere yer verdi:

Her yıl çeşitli etkinlikle kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu sene pandemi şartlarının azalmasını da fırsat bilerek coşkuyla kutlayacağız.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilen bugünün diğer bir anlamı da 23 Nisan 1920 yılında birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olmasıdır. Tüm yurtta sevinçle beklenen bugünün anlamını, önemini kavramak ve ulu önderimizin ne amaçla bu günü çocuklara armağan ettiğini çok iyi anlamamız ve hatta anlatmamız gerekir.

Daha savaş yıllarında bile parlamenter sistemin, çok sesliliğin getireceği faydaları görerek kurulan ilk meclis sayesinde demokrasinin olması sağlanmıştır. Geleceğin teminatı olacak çocuklarında demokrasiyi öğrenmesi, parlamenter sistemin hangi şartta olursa olsun gerekliliğini görmesi ve dünya çocuklarıyla paylaşabilmesinin önünün açılması ancak bayram olarak çocuklar tarafından kutlanarak mümkün olabilirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklara armağan etmesinin temelinde de çocukların bayram olarak kutlayarak öğrenmesi ve yarının geleceğinin özümsemesi düşüncesi yatmaktadır.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL