Bodrum

Yangında Sabotaj İddiası: Üç Tutuklama!

Bodrum Yakaköy ve Dereköy arasındaki Dedeler mevkiinde 17 Nisan 2022 Pazar günü sabah saat 04. 30 sıralarında başlayan yangının sabotaj olduğu ortaya çıktı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü..

Yangında Sabotaj İddiası: Üç Tutuklama!

Bodrum Yakaköy ve Dereköy arasındaki Dedeler mevkiinde 17 Nisan 2022 Pazar günü sabah saat 04. 30 sıralarında başlayan yangının sabotaj olduğu ortaya çıktı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince ormanlık, makilik ve Hazine arazisinde çıkan yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Sabah saat 04.30 sularında başlayan ve aynı gün akşam saat 19.30 civarında söndürülebilen yangında, 3 hektarlık alan kül olmuştu. Yangınla ilgili olarak bir araştırma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yangının başladığı dakikalarda söz konusu alandan geçen 48 plakalı bir aracı tespit etti. Aracın geçişinden 10 dakika sonra yangının başladığı öğrenildi. Araç içerisinde olduğu öğrenilen Ö.Ö., S.D. ve Y.T. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Yakaköy ve Gümüşlük’te gerçekleştirilen operasyonların ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Şahıslardan birinin kepçe operatörü, diğerinin ise Bodrum’da faaliyet gösteren bir taksi şoförü olduğu öğrenildi. Y.T. isimli şahsın ise marangoz olduğu belirlendi.

Şüphelilerin emniyetteki ilk ifadelerinde alkol içmek için bölgeye gittiklerini belirtirken, ihtiyacını giderip tekrar araca dönen Y.T’nin araca biner binmez kendisini evine bırakmaları yönünde ısrarcı olduğunu söylediği öğrenildi.

Zanlılardan Y.T. “kasten yangına sebebiyet vermek suçundan”, D.D. ve Ö.Ö. ise “taksirle yangına sebebiyet vermek” suçundan sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Öte yandan zanlıların ifadelerinde; Y.T. isimli şahsın eşine ait tarla statüsünde 6 dönümlük bir araziden söz edilmesi dikkat çekti. Diğer zanlılar ise alkollü olduklarını ve yangınla ilgili bir ayrıntı hatırlamadıklarını beyan etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL