Türkiye

Haluk Levent ile Migros Çalışanları Kazandı

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Migros’un depo hizmetlerini taşere ettiği Us Grup ile uzlaştığını duyurdu. AHBAP Platformu Başkanı Haluk Levent arabuluculuk yaptı. Sendika, görüşmelerin sonunda uzlaşıldığını açıklarken..

Haluk Levent ile Migros Çalışanları Kazandı

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Migros’un depo hizmetlerini taşere ettiği Us Grup ile uzlaştığını duyurdu. AHBAP Platformu Başkanı Haluk Levent arabuluculuk yaptı.

Sendika, görüşmelerin sonunda uzlaşıldığını açıklarken taleplerin ne kadarının karşılandığı ile ilgili detaylar henüz paylaşılmadı.
Migros dağtıım merkezinde çalışan işçiler yüzde 8 zam önerildiği gerekçesi ile bir süredir eylem yapıyordu. İççiler ayrıca primlerle birlikte saatlik 4 TL ek zam talep ediyordu. Migros ise işçi ücretlerine yüzde 54 zam yapıldığını, işçilerin istediği artışın yüzde 80’e denk geldiği fakat bunun makul olmadığını söylemişti.

EV ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Yüzde 8’lik zammı kabul etmeyip işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler en son Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yapmıştı.

HALUK LEVENT ARACI OLDU

AHBAP Derneği Başkanı, ünlü sanatçı Haluk Levent’ten sürpriz bir açıklama geldi. Levent, Migros işçilerinin yaşadığı tüm sorunların çözüldüğünü açıkladı. Levent’in sosyal medya hesabından “Haluk abiden sizlere mesaj var. “Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum. Çözüme kavuşmuştu. Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık (8 saat sürdü) Ve tüm sorunlar çözüldü. Bilginize” paylaşımı yaptı.

“MUTABAKATA VARILDI”

DGD-Sen sendikası tarafından yapılan açıklamada Haluk Levent’in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde taşeron firma Us Group ile yapılan görüşmenin sonuçlandığı belirtildi. Sendikadan yapılan açıklamada “Görüşme sonucunda atılan tüm işçilerin geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ile işçi sağlığı ve iş güvenliği sorunlarının giderilmesi ile ilgili detaylarını daha sonra açıklayacağımız şekilde mutabakata varılmıştır” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL