Bodrum

Rüştü Gür’ü Sonsuzluğa Uğurluyoruz

Bodrum’un ilk turizm insanlarından Rüştü Gür, 93 yaşında hayatını kaybetti. Gür’ün vefatını, oğlu Galip Gür, sosyal medya hesabından duyurdu. Rüştü Gür’ün cenazesi, yarın öğle namazından sonra Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak..

Rüştü Gür’ü Sonsuzluğa Uğurluyoruz

Bodrum’un ilk turizm insanlarından Rüştü Gür, 93 yaşında hayatını kaybetti. Gür’ün vefatını, oğlu Galip Gür, sosyal medya hesabından duyurdu.

Rüştü Gür’ün cenazesi, yarın öğle namazından sonra Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’nden ebediyete uğurlanacak.
Babasının vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Galip Gür, şu mesajı yayımladı:
“Değerli dostlarım.. 93 yıl önce Bodrum’da doğan, hayatı boyunca Bodrum’a değer katan, Bodrum’un ilk turizm belgeli otelinden, ilk tanıtım derneğine kadar turizm tarihimizdeki birçok İlk’in ve Yeniliğin öncüsü olan; başta rahmetli Zeki Müren olmak üzere, çok sayıda değerli insanı Bodrum’a kazandıran, bu değerli katkılarının yanı sıra; merhameti, insan, hayvan ve doğa sevgisiyle kalplerde taht kuran gurur kaynağım Babam, 1.5 yıl önce vefat eden 64 yıllık hayat arkadaşının doğum günü olan bu sabah, O’nun yanına gitti. Yarın öğle namazından sonra, Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’nden son yolculuğuna uğurlayacağımız bu müstesna insandan sizler de dualarınızı esirgemeyin çünkü, Babamın iyiliklerle dolu olan 93 hayatı, dualarımızı fazlasıyla hak ediyor.”

RÜŞTÜ GÜR…

1929 Bodrum doğumlu Rüştü Gür Cumhuriyet Dönemi öncesi Bodrum Belediye Başkanları arasında yer alan Alaiyeli Hacı Mehmet Efendi ve Galip Efendi’nin torunu. Bodrum kaymakamlığı tahrirap katibi, Sahil Sağlık İdaresi Yöneticiliği ve 1980 ‘li yıllarda Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmış.
1959 yılında kurulan Bodrum Turizm ve Tanıtma Derneği’nin kurucu üyesi olan Rüştü Gür uzun yıllar derneğin başkanlığını da yürütmüş. Ayrıca Mimar Cengiz Bektaş’ın projesi olan ilk apart oteli Seçkin Konaklar’ı gerçekleştiren turizmci.

Bodrum folklorünün ve türkülerinin günümüze aktarılasında büyük emeği olan değerli turizmci, iş insanı Rüştü Gür, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. İki çocuk ve üç torun sahibi olan Gür, yarın Bitez’den son yolculuğuna uğurlanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL