Bodrum

Bodrum’da Kıyım Gibi Yangın Temizliği!

Bodrum’un Mazı, Çökertme ve Fesleğen mahallerinde geçtiğimiz yıl yangından kurtarılan ağaçlar ‘yangın temizliği’ adı altında kesildi. Bölge halkı kendi imkanlarıyla, denizden su taşıyarak kurtardığı ağaçların kesildiğini gördükten sonra suç duyurusunda..

Bodrum’da Kıyım Gibi Yangın Temizliği!

Bodrum’un Mazı, Çökertme ve Fesleğen mahallerinde geçtiğimiz yıl yangından kurtarılan ağaçlar ‘yangın temizliği’ adı altında kesildi.

Bölge halkı kendi imkanlarıyla, denizden su taşıyarak kurtardığı ağaçların kesildiğini gördükten sonra suç duyurusunda bulundu.
Geçen yıl 28 Temmuz’dan itibaren etkili olan yangınlarda 254 bin futbol sahası (181 bin 393 hektar) kadar alan yanarken, sekiz kişi hayatını kaybetmişti. 28 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında, sadece Muğla ve Antalya’da yanan ormanlık alan yaklaşık 124 bin hektardı.
Yangın uçağı yetersizliği ve havadan müdahale eksikliği nedeniyle yaklaşık üç hafta boyunca yangınlar kontrol altına alınamamıştı. Bölge halkı kendi imkanlarıyla müdahale etmiş, küçük de olsa bazı bölgeleri kurtarabilmişti.

YAŞ ÇAM AĞAÇLARI KERESTE VE ODUN YAPILDI!

Şimdi yangından kurtarılan bir avuç bölge de ‘yangın temizliği’ adı altında yok edilmeye başladı.
Yüzlerce yaş çam ağacı kesilerek kereste ve odun yapıldı.
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Milas Meclisi’nden Neşe Tuncer Diken Gazetesi’nden Ayşegül Kasap’a yaptığı açıklamada ağaç katliamıyla ilgili şunları söyledi: “Gecen yaz aylarında tüm canlı yaşamını etkileyen ve ekosisteme büyük zarar veren orman yangınlarını bu yörede birlikte yaşadık.
Kıyıya doğru ormanlarımız yanarken denizden su alıp yangın yerine su basacak ya da alıp götürecek araç tartışması günlerce sürdü gitti. Orman yangınlarını söndürmek yerel yönetimin mi yoksa hükümetin mi görevi tartışması altında ormanlarımız tıpkı masaldaki gibi yandı bitti kül oldu.
Ormanları koruyan anayasa maddeleri ve orman kanunu hükümleri varken ve o kadar orman alanı yanmış durumdayken hala birilerinin yaş çam ağaçlarını kesme girişiminden geri durmaması açıkça suçtur.”

Fotoğraf: Erkan Kuba / Diken

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL