Gündem Muğla Siyaset

Dalaman’da Kadınlar İçin Mum Yaktılar

İYİ Parti Dalaman Gençlik kolları Başkanı Ayhan Ertuğrul’un hazırlamış olduğu etkinliğe İyi Partililer, Memleket partisi ilçe başkanı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşı okunmasının ardından İYİ Parti Dalaman Gençlik..

Dalaman’da Kadınlar İçin Mum Yaktılar

İYİ Parti Dalaman Gençlik kolları Başkanı Ayhan Ertuğrul’un hazırlamış olduğu etkinliğe İyi Partililer, Memleket partisi ilçe başkanı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşı okunmasının ardından İYİ Parti Dalaman Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Ertuğrul konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından Türkiye’de şiddete maruz kalan, katledilen tüm kadınlar için mum yakıldı.

İYİ Parti Dalaman İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Ertuğrul Konuşmasında;
Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki ‘’Kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir’’. Kadınlarımızı yani geleceğimizi şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilme ümidiyle ‘yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları rahmetle, saygıyla anıyoruz.
Şimdi sizlere toplumda kalıplaşmış birkaç cümleden bahsederek iğrenç zihniyetlere meydan okuyorum.
Kızını dövmeyen dizini döver (Değil Kızını övmeyen dizini döver)
Kızın mı var derdin var (Değil ‘’Kızın mı var gururun var’’
15’inde kız ya er de olur ya da yerde ( Değil ‘’ 15’inde kız okulda olur’’
Kadının sırtından sopayı eksik etmeyeceksin ( Değil Kadının sırtından okul çantasını eksik etmeyeceksin’’
Oğlan doğuran övünsün kız doğuran da dövünsün(Değil Oğlan doğuran övünsün kız doğuran da övünsün) ‘dür kabul etmiyorsan yallah efendim yallah
Siz kadınlar Türkiye’nin Bütün kadınları siz bir birlerinizle görünmez sicimlerle bağlısınız. Hangi partiyi tuttuğunuz , hangi takımı tuttuğunuz hiç fark etmez. Biriniz zulme uğradığınız zaman diğerinizde çaresizlik hissediyorsunuz.
İnsan ancak başka insanlar aracılığı ile insan oluyor ve biriniz öldürüldüğünde bu diğerlerinin de tam olarak aynı gerekçelerle öldürülebileceği anlamına geliyor. Sıradaki Fatma olabilir , Ayşe olabilir en yakın arkadaşınız olabilir. Biriniz güvende değilseniz hiç biriniz güvende değilsiniz. Aynı Şekilde katilleriniz de görünmez sicimler ile bağlılar Onlarında tuttuğu parti, takım farklı olabilir ama şunu atlamamak lazım katillerden biri güvende ise hepsi güvende demektir. Bu caniler güven altında tutulmamalı gerektiği cezaları en ağır şekilde almalıdır.
Ülkemiz de ne yazık ki Kadınları ikinci sınıf statüsünde görüp geri planda bırakmak isteyen sığ düşüncelerle ne yazık ki hala iç içe yaşıyoruz
Kadınlarımız bazen sadece cinsel obje olarak gören , hayattaki rolünün ev kadınlığından başka yerde göremeyen ve bunu savunan zihniyetler topluluğu mevcut, bu düşünceler yetmezmiş gibi Kadınlarımızı değersizleştiren aşağılayıcı sıfatlar üzerinden kalıplara sokanlar var.
Bunlar söylemlerin de
‘’SAÇI UZUN AKLI KISA DERLER, KARI GİBİ GÜLME DERLER, KADININ SIRTINDAN SOPAYI, KARNINDAN SIPAYI…. Derler de derler….
Böyle Zihniyetlere hapis olmuşlara iki çift lafım var.
Düşüp sokaklara karanfiller, güller dağıtmayın lütfen!
Böyle şeyler yaparak kadınlarımızın gözlerini boyamayın, Her gün göstermeniz gereken değeri, kibarlığı her gün gösterin, insanlığınızı yapın bir zahmet!
Kadın, kadın mı Yolda yürürken gülse dert, evde oturup ağlasa dert, açsa ayrı dert, pantolon giyse dert, etek giyse dert, Çocuk doğursa dert, doğurmasa yine dert, evlense dert, evlenmese ayrı dert, çalışsa dert, çalışmasa yine dert.
Tarih boyunca erkeğin kadını koruyup kolladığı söylendi sürekli.
Peki sizlere soruyorum
Erkek Kadını kime karşı koruyup kolluyordu?
Baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Karl MAX’ın çok sevdiğim sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kadınların kurtuluşu gerçekleşmeden toplumsal kurtuluş gerçekleşmez(Karl Max)
Ey kahraman Türk Kadını sen yerlerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Mustafa Kemal Atatürk
Sevgili kadınlarımız ve katılan tüm arkadaşlar sizler için umutsuz konuşmalar yaptım ama yok öyle umutları yitirmek karanlığa savrulmak. Unutmayın aynı gökyüzü altında direniştir yaşamak, direnişten dönen namerd olsun”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL