Bodrum Gündem Manşet

Bodrum’un Suyu, Kimin Yetkisinde?

Bodrum’un sorunlarını gündeme getiren Bodrum Güçbirliği Derneği, ilçenin giderek kronikleşen su sorununa çözüm bulunması konusunda yetersiz kalan kurumları takip ederek uyarıyor. Çok sık yaşanan su kesintileriyle ilgili yetkililerden çözüm bulamayan..

Bodrum’un Suyu, Kimin Yetkisinde?

Bodrum’un sorunlarını gündeme getiren Bodrum Güçbirliği Derneği, ilçenin giderek kronikleşen su sorununa çözüm bulunması konusunda yetersiz kalan kurumları takip ederek uyarıyor.

Serdar Kayhan

Çok sık yaşanan su kesintileriyle ilgili yetkililerden çözüm bulamayan ve çaresiz kalan vatandaşların derneğe ulaşarak yoğun şikayette bulunduğunu söyleyen Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, MUSKİ ve Bodrum Belediyesi’ni bir kez daha göreve çağırdıklarını ifade etti.

Su kesintilerinin yanı sıra su patlakları nedeniyle de tonlarca içme suyunun boşa aktığını belirten Kayhan, konu ile ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Günlerce su kesintisi yaşayan Bodrumlular, konuyu MUSKİ ve Bodrum Belediyesi’ne defalarca iletmesine rağmen ne bir geri dönüş alabildiklerini ne de sorunlarının çözüldüğünü belirtiyorlar.

Su kesintilerinin yanı sıra, bir de Bodrum Yarımadası’nın birçok noktasında meydana gelen su patlakları yüzünden tonlarca su boşa akmaktadır. Aynı zamanda bu arızalar Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilmesine rağmen MUSKİ, gerekli müdahaleyi günlerce gecikerek yapmaktadır.

Durumu sosyal medya gruplarından paylaşan vatandaşlarımız da bu duyarsızlığa isyan etmekte ve günlerce ilgilenilmeyen arıza yüzünden tonlarca suyun boşa aktığını paylaşarak, seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalıştıklarını ifade etmektedirler.

Vatandaşlarımız ayrıca Bodrum Belediyesi’ni de arızalarla ilgili aradıklarında “bizim yetkimiz yok” cevabını aldıklarını iddia etmektedirler.

Su konusunda bu kadar duyarsız davranılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Yaşamak için en değerli kaynağımız olan suyumuza sahip çıkmalıyız.

Bodrum Yarımadası’nın su sorununun bir an önce çözülmesini, bu konuda siyasetin bir tarafa bırakılmasını, DSİ, MUSKİ ve Bodrum Belediyesi’nin bir an önce sorunun çözümü ile ilgili ortak çalışma yürütmesini bekliyoruz.

Zira “yetki senin, benim yetkim yok” gibi siyaset kokan bahanelere rağmen mağdur olanın yüzbinlerce Bodrumlu olduğunun hiç unutulmaması gerektiğinin altını ısrarla çiziyoruz!

Ülke olarak bir damla suyu boşa harcayamayız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL