Bodrum Manşet

Bodrum Fenerbahçeliler Gelibolu’da

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında Bodrum Fenerbahçeliler Derneği, Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri ziyaret etti. Gelibolu yarımadasında eşi görülmemiş bir kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve..

Bodrum Fenerbahçeliler Gelibolu’da

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında Bodrum Fenerbahçeliler Derneği, Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri ziyaret etti.

Gelibolu yarımadasında eşi görülmemiş bir kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anma münasebetiyle Bodrum Fenerbahçeliler Derneği bir dizi program gerçekleştirdi. Karada ve denizde kendilerinden kat ve kat üstün olan düşman kuvvetlerine karşı aylarca göğüs göğüse çarpışan şehitlerimizin ve gazilerimizin savaştığı topraklar yerinde ziyaret edildi.

Deneyimli rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Anzak Koyu, Conkbayırı, Atatürk’ün Gözetleme Yeri ile 1915 Hilali Ahmer Hastanesi canlandırma alanının bulunduğu şehitlik, müzeler ve anıtları ziyaret eden katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Ziyaretçiler ayrıca Şehitler Abide’sinde bulunan sembolik şehit mezarları başında şehitlerimiz için dua okudular.

Çanakkale destanının yazıldığı toprakları ve şehitlerimizi ziyaret etmek için düzenlenen geziye Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mert Sayın, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve aileleri ile çocukları katıldı.

Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun ilk adımlarının atıldığı toprakları dernek üyeleri ve çocuklar ile ziyaret ettiklerini belirten Başkan Mert Sayın; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hem karada hem denizde zorlu mevsim ve coğrafi şartlarda aylarca süren savaş sonunda destan yazan şehitlerimizi anma ziyareti için Gelibolu yarımadasına geldik. Bodrum Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu olarak düzenlediğimiz bu ziyaret gezimize çocuklarımız da katıldı. Bu vatan topraklarının ve bayrağımızın ne şartlar altında savunulduğunu, vatanımız ile bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillerimize yerinde anlatmak istedik. Bu anlamlı ziyareti organize eden yönetim kurulu üyelerime ve etkinliğe çocukları ile katılan sarı lacivert gönüllüsü Fenerbahçeli üyelerimize teşekkür ederim. Vatanımızı, milletimiz, milli ve manevi değerlerimizi korumak için ölümü düşünmeden göğüs göğüse çarpışan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimize ve şanlı Türk Ordusu’na minnettarız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL