Genel Yaşam

Tam Kapanmayı Böyle Geçirdik

Türkiye’de tam kapanmayı ailesiyle geçirmeyi tercih edenlerin oranı yüzde 76 olarak açıklandı. Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan havucum.com,..

Tam Kapanmayı Böyle Geçirdik

Türkiye’de tam kapanmayı ailesiyle geçirmeyi tercih edenlerin oranı yüzde 76 olarak açıklandı.

Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan havucum.com, kişilerin tam kapanma sürecinde neler yaptığı ile ilgili yeni anketinin sonuçlarını paylaştı. Katılanların yüzde 59’unun kadın, yüzde 41’inin de erkek olduğu ankete göre katılımcıların üçte birinden fazlası, 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta biten tam kapanma sürecinde hobilerine yöneldi. Aynı zamanda katılımcıların yüzde 76’sı kapanma dönemini ailesi ile, yüzde 19’u ise eşi ile birlikte geçiriyor. Yalnız geçirdiğini belirtenler ise yüzde 4’lük bir kesimi oluşturuyor.

Bireysel hobileri tercih ediyoruz
Katılımcılara kapanma süreci boyunca neler yaptıkları sorulduğunda kadınların yüzde 33’ü resim ve kendin yap ürünler gibi hobilerine yöneldiğini ve mutfakta yeni tarifler denediğini, yüzde 29’u daha önce okumaya fırsat bulamadığı kitapları okuduğunu, yüzde 15’i daha sağlıklı kalabilmek adına spor yaptığını, yüzde 10’u ise iş yoğunluğu ve toplantılar dışında başka şeylere çok fazla vakit ayıramadığını belirtiyor.

Erkekler katılımcıların ise yüzde 34’ü hobilerine yöneldiğini, yüzde 28’i iş yoğunluğu ve toplantılar dışında başka şeylere çok fazla vakit ayıramadığını, yüzde 14’ü daha önce okumaya fırsat bulamadığı kitapları okuduğunu, yüzde 13’ü mutfakta yeni tarifler denediğini ve yüzde 11’i ise daha çok spor yaptığını paylaşıyor.

En çok YouTube izliyoruz
Bu dönemde en çok hangi mecranın içeriklerini izledikleri sorulduğunda katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 49) YouTube videolarını, yüzde 35’i Netflix’teki içerikleri ve yüzde 14’ü de ulusal kanal izlediğini belirtmiştir. İzlenen içeriklerin türü incelendiğinde ise kadınların daha çok yerli dizileri, erkeklerin ise daha çok film izlemeyi tercih ettikleri görülüyor.

Alışverişi seviyoruz
Kapanma sürecinde keyifli vakit geçirmek için alışverişin yapanların oranı kadınlarda yüzde 56, erkeklerde de yüzde 51 olduğu ortaya çıktı. Kadınlar bu dönemde vakit geçirmek için kitap ve hobi malzemeleri alırken, erkekler ise daha çok video oyunlarını ve kitapları tercih ediyor.a

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL