Bodrum Manşet

Kimse Kendini Kandırmasın!

Bodrum, bu sezon umudunu yerli turistlere bağladı. Farklı umut ve beklentiler içinde olan sektör temsilcilerinden Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, “Birileri hâlâ 25 milyon turistin geleceğinden..

Kimse Kendini Kandırmasın!

Bodrum, bu sezon umudunu yerli turistlere bağladı. Farklı umut ve beklentiler içinde olan sektör temsilcilerinden Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, “Birileri hâlâ 25 milyon turistin geleceğinden bahsediyor, ya hayal görüyorlar ya sayı saymayı bilmiyorlar” dedi.
“Yabancı Turist gelmeyecek. Buna bir son noktayı koyalım” diyen Karcılıoğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada en çok turist gelen ülkelerden İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı kuşağa aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Zaten Yunanistan bundan altı ay önce başlayan bir oyununu sürdürüyor. Sonuç olarak başarılı da oldu. En son olarak aşı pasaportu, aşı karnesi olayını gündeme getirdiler. Bunun anlamı şu; dünya turizm hareketlerinin veya operasyonunun 4’te 3’ünü kovid-19 yedi bitirdi zaten. Geri kalan 4’te 1’ini bizi en büyük rakip olarak gören İspanya, İtalya ve Yunanistan kendi aralarında paylaşma adına böyle bir organizasyonun içine girdiler ve İngiltere’yi de yanlarına aldılar.
Dolayısıyla çevremizde tüm bu olaylar oluşurken tek beklentimiz Ruslardandı. Rusya’dan da yine siyasi bir karar neticesi çıkarak rezervasyonlar durduruldu. Bundan 15 gün önce Rusya Turizm Bakanı tur operatörlerine Türkiye’ye rezervasyon almayın talimatı verdi. Bütün bunların sonucuna bakarsak biz bize 2.5-3 aylık bir turizm sezonu yaşayacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL