Uncategorized

Vali, afet hazırlıklarını denetledi

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Çalışmaları ve Faaliyetleri Değerlendirildi Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet..

Vali, afet hazırlıklarını denetledi

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Çalışmaları ve Faaliyetleri Değerlendirildi

Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu ve il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in de hazır bulunduğu toplantıdaAFAD Müdür Vekili Cengiz Çavuş tarafından; Kuruluş mevzuatı ve teşkilat yapısı, hizmet binası, hizmet araçları, personel durumu,ödenek durumu, TAMP ve AYDES Sistemi, risk haritaları ve sayısallaştırmalar, arama-kurtarma ve sivil savunma, eğitim hizmetleri, devam eden hak sahipliği ve inşaat işlemleri, ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında brifing sunumu yapıldı.

Vali Orhan Tavlı, halkımızın afetlerle ilgili bilgilendirilmesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile detaylı bir çalışma yapılarak tüm ilçelerdeki okullarda afet bilinci eğitimi yapılması, Muğla’da herhangi bir afet durumunda kurumlarınçalışmalarını AFAD İl Müdürlüğü koordinesi ve rehberliğinde yapmasınavurgu yaparak, afetlerle ilgili tüm tedbirlerin gözden geçirilerek ilimizin olası afetlere en iyi şekilde hazırlanması için gereken tüm tedbirlerin alınması konusunda talimat verdi.

Toplantıda ayrıca il merkezine uzak bölgelerde meydana gelebilecek olası olaylara en hızlı şekilde müdahale edilmesi amacıyla belli bölgelerde anında müdahale birimlerinin kurulması çalışmalarına bir an önce başlanması, arama kurtarma faaliyetleri üzerine yapılan istatistik çalışmalarının ardından vakaların yoğunlaştığı bölgelerde paydaş kurumlar, STK’lar ve muhtarların katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapılması yönünde çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı sonunda Vali Orhan Tavlı, AFAD İl Müdürlüğüne tahsis edilen Yeniköy Mahallesinde bulunan eski tekel deposu arazisini yerinde inceledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL