Uncategorized

SALGIN EN ÇOK EMEKÇİYİ VURDU

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili açıklama yaptı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’ın açıklaması şöyle; 1 Mayıs savaşların olmadığı eşit, özgür..

SALGIN EN ÇOK EMEKÇİYİ VURDU

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’ın açıklaması şöyle;

1 Mayıs savaşların olmadığı eşit, özgür ve kardeş bir dünya kurma idealinin yürekten haykırıldığı, dile getirildiği gündür.

1 Mayıs barış, demokrasi ve adalet için mücadele günüdür.

Haksızlığın, eşitsizliğin ve ezilmenin olmadığı; emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı emekçilerin hünerli elleriyle kurulacağı umudunun adıdır 1 Mayıs…

Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle meydanlarda coşkuyla kutlayacağımız 1 Mayıs’ı, bu yıl hepimizi derinden etkileyen Korona Virüs salgınının devam ettiği bir süreçte kutlamak zorunda kalıyoruz ne yazık ki…Bu salgın bizlere gösterdi ki her sosyal-ekonomik-toplumsal krizde olduğu gibi bu süreçte de en çok emekçiler zarar gördü, görmeye devam ediyor.

Yıllardır işçiyi, emekçinin alın terini sömüren bir sistem kuran AKP iktidarının ekonomik düzen çarkları, hep emekçiyi ezdi. Korona virüs salgını düzenin nasıl çürüdüğünü ve çöktüğünü en açık hali ile gösterdi bizlere.

Emekçilerin hayatının nasıl hiçe sayıldığını; şantiyelerden, torna tezgahlarına kadar çalışmak zorunda bırakıldıklarına şahit olduk. Marketlerde, fabrikalarda, madenlerde, paket servislerde, kargo şirketlerinde çalışmaya zorlanan emekçiler virüsün en çok tehdit ettiği kesim oldu.

Buna karşılık AKP’nin sömürüye dayalı ekonomik düzeni salgına karşı işçileri, emekçileri, yoksulları ve ezilenlerin sağlığını koruyamadı. Açıklanan ekonomik destek paketlerinde emekçiye düşen yine hüsran oldu. Sermayenin çıkarları uğruna her türlü desteği verenler, işçinin hakkını yine görmezden geldi. İşsizlik ve hastalık arasındaki iki ateşin ortasında çaresiz kalan işçiler, kendi kişisel korunma önlemlerini almaya çalışarak, yetersiz korunma altında üretmeye devam etmeye zorlandı.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ ÇARESİZ BIRAKILDI

Bu süreçte sağlık emekçilerinin de haklarının verilmediğine, hayatlarının hiçe sayıldığına şahit olduk. Evlerinden, ailelerinden günlerce uzak kalan, virüsün en çok tehdit ettiği sağlık çalışanlarına günlerce koruyucu ekipman verilmedi. Hekiminden hemşiresine, acil tıp teknisyeninden hasta bakıcısında kadar tüm sağlık emekçileri bu süreçte virüsün yıkıcı etkisine maruz kaldı. Sağlık sistemini ayakta tutan ise yine sağlık emekçilerinin bilgi, tecrübe ve fedakar çalışmaları oldu.

TURİZM EMEKÇİLERİNE SAHİP ÇIKILMALI

Ülkemiz turizminin en önemli merkezi olan Bodrum’da ve diğer kentlerde, sezonun ileri tarihlere ertelenen açılışı ve sektörün içindeki belirsizlik, maalesef turizm emekçilerini çaresiz bir karanlığın içinde bırakmıştır.

Bugün turizm emekçileri, eli kolu bağlı bir şekilde kaderlerine terk edilmiştir. İktidarın şu ana kadar umut verici hiçbir çalışması olmadığı gibi, tüm taleplere rağmen turizm sektörüne özel olarak düzenlenmiş bir destek paketi de ortada yoktur. Sektörün tümü fakat özellikle turizm emekçileri zor durumdadır. Bıçak turizm emekçisi için kemiğe dayanmıştır. Acilen, turizm emekçileri için bir ekonomik destek paketi düzenlemesinin yapılması gereklidir, zorunludur.

Meydanlarda olamasak da halkın sağlığını, emekçinin işinin güvence altında olduğu, işini kaybetmemek için ölümüne çalışmak zorunda kalmadığı, emeğin sömürülmediği yeni bir gelecek için 1 Mayıs’ta evlerimizden sesimizi yükseltiyoruz, emeğin bayramını coşkuyla kutluyoruz.

İnsan haklarından, demokrasiden, emekten yana herkes tarafından coşkuyla, sevgiyle, dayanışma duygularıyla kutlanması gereken bu günü bir kez daha kutluyor, kadını ve erkeği ile bu onurlu ve haklı mücadeleyi veren tüm emekçilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın emekçinin onurlu mücadelesi…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL